Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Qualcomm Snapdragon 835 officieel aangekondigd tijdens CES 2017

Geschreven door
Geplaatst op4 januari 2017, 9:31 CategorieHardware

Qualcomm heeft tijdens de CES in Las Vegas officieel de processor Qualcomm Snapdragon 835 uit de doeken gedaan. Deze chip moet twintig procent sneller zijn dan zijn voorganger en ondersteunt Quick Charge 4.0, aldus de fabrikant.

Dit is de Qualcomm Snapdragon 835

Hoewel de Snapdragon 835 al is aangekondigd door het bedrijf, heeft Qualcomm de chip op woensdag officieel uit de doeken gedaan tijdens de CES-beurs in Las Vegas. De nieuwe chip moet twintig procent sneller zijn dan zijn voorganger en zo’n 25 procent minder energie verbruiken. Dat komt doordat er gebruik gemaakt is van het 10nm-proces, wat wederom een kleine chip oplevert dan met het 14nm-proces. Ook zou je met slechts vijf minuten opladen, zo’n vijf uur aan energie voor de accu erbij krijgen, meldt fabrikant Qualcomm.

De Snapdragon 835 beschikt over acht kernen. Vier daarvan zijn bedoeld voor hogere prestaties en zijn geklokt op 2,45GHz, terwijl de rest is geklokt 1,9GHz. De graphics processing unit aan boord kan tot 25 procent sneller grafische pracht laden en ondersteunt schermen van 4K en zestig frames per seconden. Ook kunnen foto’s sneller verwerkt worden, kan er gebruik worden gemaakt van bluetooth 5.0 en is er betere beeldstabilisatie voor video aanwezig. De eerste apparaten met deze chip worden in de eerste helft van 2017 verwacht.

  • Delen:
Asus Transformer 3 Pro (T303UA)
Windows 10

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.