Samsung legt merknaam Bixby Vision vast in Europa

24 januari 2017 1 Minuut 0 Reacties
samsung-logo

Samsung heeft een nieuw patent vastgelegd in Europa dat te maken heeft met de digitale assistent van het bedrijf: Bixby Vision. Momenteel zijn er helaas geen details beschikbaar, maar waarschijnlijk heeft het iets te maken met de camera.

Bixby Vision: extra opties voor de camera?

In de afgelopen weken hebben we al veel gehoord over Bixby. Dit is de digitale assistent van Samsung, die we mogelijk op de Samsung Galaxy S8 gaan zien. Vandaag komt in het nieuws dat Samsung een nieuw patent heeft laten vastleggen voor Europa, genaamd Bixby Vision. Helaas staat er niet in het patent beschreven wat het precies is, maar wellicht heeft het te maken met de onlangs gelekte functies voor de camera. De digitale assistent zou die camera namelijk van slimme, augmentedreality-functies kunnen gaan voorzien.

De camera zou objecten kunnen herkennen. De assistent kan het beeld analyseren en bijvoorbeeld ook teksten herkennen. Hierdoor lijkt de functie op de Goggles-applicatie van Google, die eveneens in staat is zowel objecten als teksten te herkennen en die te analyseren. Maar de integratie zou verdergaan dan dat. Omdat Bixby in staat is met meerdere apps te communiceren, zou je een bepaalde producten ook meteen kunnen opzoeken met verkoop- en winkelapps en zelfs direct over kunnen gaan tot de aankoop. Samsung heeft nog niets bevestigd.

Reacties (0)