Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Samsung maakt onderzoek naar ontploffingen Galaxy Note 7 op 23 januari bekend’

Geschreven door
Geplaatst op18 januari 2017, 22:59 CategorieAndroid

Wat was nou de precieze oorzaak van de spontane ontploffingen van de Samsung Galaxy Note 7? Dat maakt de Koreaanse elektronicagigant op 23 januari officieel bekend na een onderzoek dat maanden heeft geduurd, aldus persbureau Reuters.

Brandend vlaggenschip

Het is belangrijk voor Samsung dat de oorzaak van de spontane ontbrandingen van het laatste vlaggenschip bekend wordt gemaakt voordat de nieuwe Galaxy S8 wordt gepresenteerd. Op 23 januari zou Samsung officieel gaan vertellen dat het aan een probleem in de batterij ligt. En niet aan het ‘agressieve’  dunne design, zoals The Information onlangs naar buiten bracht na een eigen onderzoek van het apparaat. The Information ging ervan uit dat de krappe ruimte, die de opzwellende batterij kreeg in de behuizing van de Note 7, verantwoordelijk was voor het probleem.

Over en uit

Samsung was aanvankelijk niet in staat om het probleem te reproduceren bij onderzoek. In de eerste lichting telefoons werd de telefoonbatterij vervangen, en teruggestuurd naar de klanten. Die prompt weer te maken kregen met spontane ontbrandingen, ook met de nieuwe batterijen. Daarna was het over en uit met de Galaxy Note 7; het apparaat werd van de markt gehaald. Samsung heeft ze bijna allemaal terug ontvangen en de eigenaren vergoed.

Reproduceren

Hierna startte een zeer uitgebreid intern onderzoek naar de precieze oorzaak van de ontbrandingen. Daarbij slaagde Samsung er wel in om het probleem te reproduceren in laboratorium-omstandigheden. Dat het aan de batterij lag, is eigenlijk al een hele tijd bekend. Maar lag het aan de software die de stroomconsumptie aanstuurde? Dat laatste zou volgens Samsung niet het geval zijn; het probleem zou puur en alleen aan de kwaliteit van de batterij hebben gelegen.

Samsung Galaxy S8

Met deze conclusie, en de belofte dat die batterijen nooit meer worden gebruikt, hoopt Samsung de vrees weg te nemen dat er bij de Samsung Galaxy S8 soortgelijke problemen zullen ontstaan. Overigens is bij geen enkel ander Samsung-toestel of -tablet het probleem opgetreden, althans niet

 

  • Delen:
Samsung Galaxy Tab E 9.6
Android KitKat (4.4)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.