Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Met Screens lanceer je apps gemakkelijk in splitscreen op Android

Geschreven door
Geplaatst op3 januari 2017, 9:12 CategorieApplicaties

Screens is een app voor Android 7.0 Nougat die gebruikers in staat stelt gemakkelijk applicaties in splitscreenmodus op te starten. Dat is een welkome app, aangezien Google nog wel eens wat verandert aan systeemfuncties en sommige dingen daardoor iets omslachtiger kunnen worden.

Download Screens voor Android

Sinds de lancering van Android 7.0 Nougat is het voor gebruikers van het platform mogelijk apps in splitscreenmodus te gebruiken. Daardoor kun je bijvoorbeeld een video op YouTube bekijken, terwijl je ook aan het chatten bent op je favoriete chatapplicatie. Met de release van Android 7.1 heeft Google het één en ander verandert aan de functionaliteit van deze modus, waardoor sommige dingen nu ietwat omslachtiger zijn. Maar de app Screens kan die problemen wellicht oplossen, door van de ervaring een één-tap-systeem te maken.

De applicaties kan er namelijk voor zorgen dat er snelkoppelingen op je thuisscherm komen te staan, waar je zelf bij kunt instellen welke twee apps die moet openen wanneer je er op tapt. De interface is hartstikke basaal, maar dat maakt het geheel ook overzichtelijk. Wel moet je er als gebruiker voor zorgen dat de apps in kwestie splitscreen ondersteunen, want anders werkt het niet. De app is nu gratis te downloaden voor iedereen die tenminste Android 7.0 Nougat op zijn smartphone en tablet heeft staan. Check de app nu in Google Play.

  • Screens
  • Delen:
Google Pixel XL
Android Nougat (7.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.