Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Surface Pro 4 is grote melkkoe voor Microsoft

Geschreven door
Geplaatst op26 januari 2017, 22:41 CategorieWindows

De Surface Pro 4-tablet is een grote melkkoe voor Microsoft. Het bedrijf verkocht in het afgelopen kwartaal van deze tablet en van de Surface Book-laptop zoveel exemplaren, dat hier 1,3 miljard dollar mee werd verdiend.

Succesvolle tablet

In het kwartaal hiervoor werd er voor 926 miljoen dollar aan deze twee apparaten verdiend. Beter is echter om te vergelijken met hetzelfde kwartaal een jaar geleden. Toen werd eveneens 1,3 miljard dollar binnengehaald met de Surface Pro 4 en de Surface Book. Het is van jaar tot jaar een hele kleine daling, maar de lijn als geheel doet het erg goed.

Surface Pro 5

De Surface Pro 4 is alweer wat gedaateerd. Verwacht wordt dat Microsoft later in dit kwartaal de Surface Pro 5 zal aankondigen, en de Surface Book 2. Hierdoor zullen de verkoopcijfers ook wel weer omhoog gaan.

Op mobiel gebied is er bij Microsoft, dat ooit de telefoontak van Nokia overnam, niets meer te beleven. De verkoop van Lumia-telefoons daalde het afgelopen jaar met 81 procent.

Windows 10

Microsoft verdiende in het afgelopen kwartaal in totaal 24,1 miljard, wat zo’n anderhalf miljard dollar minder is dan een jaar eerder.

De tablet is beschikbaar in een 128GB tot 1TB Wifi-versie en draait op Windows 10. Verder beschikt de tablet over een 12,3-inch display, een meegeleverde stylus, een USB 3.0- en miniDisplay-poort, een Intel Skylake-processor en een ingebouwde kickstand. Hier is meer over de Surface Pro 4 te lezen.

  • Delen:
Microsoft Surface Pro 4
Windows 10

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.