Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Synaptics introduceert ampel herkenningssysteem voor mobiele apparaten

Geschreven door
Geplaatst op3 januari 2017, 15:36 CategorieHardware

Synaptics kondigt een alles-in-één-oplossing aan voor het ontgrendelen en beveiligen van smartphones, tablets en laptops tijdens CES 2017. Het systeem beschikt over een vingerafdrukscanner en een gezichtsherkensysteem.

Synaptics kondigt uitgebreid herkenningssysteem aan

Hardwarefabrikant Synaptics heeft een uitgebreid herkenningssysteem onthuld. Dit systeem is bedoeld voor smartphones, tablets en laptops en stelt gebruikers in staat op meerdere manieren in te loggen op hun apparaten. Dat kan bijvoorbeeld middels gezichtsherkenning, maar ook met een vingerafdruk. Het mooie aan dit systeem is dat het beide manieren tegelijkertijd kan aanbieden, zonder extra hardware nodig te hebben. Zodoende kunnen gebruikers van de bovengenoemde apparaten veilig inloggen op een manier die hen uitkomt op dat moment.

The Synaptics multi-factor fusion engine combines authentication scores from multiple biometrics to determine verification. This increases overall system security as both fingerprint and facial factors have to meet minimum threshold requirements before authentication. In addition, the fusion engine improves usability as lower individual verification thresholds still result in greater security.

Er is ook een vorm van kunstmatige intelligentie aanwezig die herkent wanneer er een onjuiste vingerafdruk wordt aangeboden. Het gezichtherkenningssysteem kijkt naar de manier waarop mensen knipperen met hun ogen en hoe mensen met hun hoofd bewegen om er zeker van te zijn dat de juiste persoon het apparaat beheert. Vooralsnog is het nog niet duidelijk welke smartphone, tablet of laptop deze techniek als eerste aan boord krijgt. Maar binnenkort krijgen we dus meer opties met betrekking tot het beveiligen van onze apparaten.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.