Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Toshiba Portégé X20W convertible houdt het zestien uur vol

Geschreven door
Geplaatst op3 januari 2017, 19:29 CategorieWindows

Toshiba heeft op CES 2017 een nieuwe Windows-convertible aangekondigd die een erg lange accuduur belooft: zestien uur. De Portégé X20W ziet er verder uit als elke andere hybride laptop-tablet combinatie, maar er zitten wel wat aardige verrassingen onder de motorkap.

Accuduur

Allereerst even die accuduur. Die is erg lang voor een apparaat van deze omvang. Hoe dit uitpakt in daadwerkelijk dagelijks gebruik, moet worden afgewacht, dat is waarschijnlijk wel wat minder. Maar de aangekondigde accuduur is op zichzelf al voldoende om deze 2-in-1 convertible te onderscheiden van de concurrentie.toshiba-portege-x20w-b

Vijf standen

De specificaties zijn niet verkeerd. Het is een high-end convertible die bij deze tijd past, met een zevende generatie Intel Core-processor en een usb type-c poort voor opladen en synchroniseren. Er zit ook nog een gewone usb 3.0-poort in. Het scharnier tussen toetsenbord en aanraakscherm biedt de mogelijkheid om de tablet helemaal rond te draaien. Er zijn vijf verschillende standen mogelijk, zodat deze convertible in veel verschillende omstandigheden en taken

Vingerafdruksensor

Voorts zijn er nog wat andere verrassingen. In het trackpad is een vingerafdruksensor geïntegreerd. Daarmee kun je de Portégé X20W ontsluiten zonder wachtwoord in te typen.

Gezichtsherkenning

Voorts vinden we boven het scherm twee infraroodsensoren. Die ondersteunen de Windows Hello gezichtsherkenning. Het scherm kan worden bediend met een TruPen stylyspen, die gebruikmaakt van Wacom-technologie en 2048 verschillende drukniveau’s op het scherm kan brengen.

Docking stations

Toshiba heeft bekendgemaakt dat er verschillende accessoires voor de Portégé X20W op de markt komen. Onder meer twee verschillende docking stations. De Toshiba WiGig Doxk6 en de Toshiba Thunderbolt 3 Dock. Die komen pas later dit jaar op de markt. Beide docks worden aangesloten op de usb type-c poort en bieden dan verschillende aansluitmogelijkheden via deze ene poort.

Twee kleuren

In de Microsoft Store is de Portégé X20W te krijgen in grijs, een donkerblauwe variant kan straks op de website van Toshiba zelf worden besteld. Informatie over prijzen en beschikbaarheid is nog niet verstrekt. Over de exacte specificaties is ook nog niets bekendgemaakt.

  • Delen:
HP Spectre x360 (2016)
Windows 10

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.