Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Twitter lanceert een nieuwe tab voor zijn mobiele apps

Geschreven door
Geplaatst op27 januari 2017, 9:26 CategorieApplicaties

Twitter heeft een nieuwe tab voor zijn mobiele applicaties gelanceerd, genaamd Explore. Explore bevat meerdere functies, waaronder het eerder gelanceerde Moments. De functie wordt eerst uitgerold naar iOS, maar later ook naar Android.

Twitter introduceert Explore-tab

Twitter heeft een nieuwe tab voor zijn mobiele apps geïntroduceerd, genaamd Explore. Explore moet het tabblad Moments gaan vervangen en gebruikers ook andere opties aan gaan bieden. Naast Moments treffen gebruikers hier voortaan bijvoorbeeld ook de trending-sectie en de zoekfunctie aan. Daarnaast zal de navigatiebalk ietwat worden aangepast: de notificaties staan voortaan in het midden, terwijl Explore daar direct links van staat. De update wordt nu eerst uitgerold naar iOS, maar zal over enkele weken ook naar Android-gebruikers komen.

Met de nieuwe tab hoopt Twitter een aantal dingen te bereiken. Zo kunnen bijvoorbeeld Moments en dingen die live gebeuren, zoals live video, beter onder de aandacht gebracht worden, omdat ze nu onder één tab vallen. De reden dat Twitter deze nieuwe tab introduceert, heeft te maken met de testgroep die positief reageerde op de verandering. De gebruikers melden dat ze nu veel sneller op de hoogte zijn van wat er in de wereld speelt en dat is toch wel een kerngedachte van het sociale netwerk, en daarmee ook meteen het bestaansrecht van de dienst.

  • Delen:
Apple iPhone 7 Plus
iOS
Google Pixel XL
Android Nougat (7.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.