Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Vijf procent van downloaders kocht Super Mario Run

Geschreven door
Geplaatst op31 januari 2017, 16:27 CategorieGaming

Nintendo heeft laten weten dat Super Mario Run door vijf procent van alle downloaders is gekocht voor een bedrag van 9,99 euro. Hoewel dat een aantal miljoen dollar winst heeft opgeleverd, is de bestuursvoorzitter van het bedrijf er niet tevreden over.

Super Mario Run levert wel geld op, maar niet genoeg

Nintendo heeft eindelijk laten weten hoeveel spelers van Super Mario Run de game ook daadwerkelijk gekocht heeft voor 9,99 euro (of het bedrag dat in niet eurolanden ervoor moet worden betaald). Het bedrijf meldt dat het spel 78 miljoen keer gedownload is wereldwijd door iOS-bezitters. Iets meer dan vijf procent van die spelers hebben het spel ook daadwerkelijk gekocht. Dat levert een mooie conversion rate op, zoals dat wordt genoemd: het aantal spelers dat de game dus koopt na de gratis probeerperiode of na de gratis te spelen levels.

Zeker wanneer je de hoogte van de prijs meerekent in die conversion rate. Games die minder dan twee dollar of euro kosten, halen meestal een percentage dat onder de vijf procent ligt, aldus analisten tegenover The Wall Street Journal. Tot op heden heeft Super Mario Run een bedrag van 53 miljoen dollar omgezet. Het is een redelijk bedrag, maar bestuursvoorzitter Tatsumi Kimishima is er nog niet tevreden over. Hij had gehoopt dat de conversion rate toch echt in de dubbele cijfers zou belanden. Laten we hopen dat Fire Emblem het beter doet.

  • Delen:
Apple iPhone 7 Plus
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.