Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘WhatsApp werkt aan functie waarmee locatie live gedeeld kan worden’

Geschreven door
Geplaatst op28 januari 2017, 16:51 CategorieApplicaties

WhatsApp werkt mogelijk aan een functie waarmee gebruikers hun locatie live kunnen delen met de contactpersonen binnen de berichtendienst. Dat kan voor een aantal minuten, maar ook constant, aldus informatie die afkomstig is uit een bètaversie.

Live locatie delen met contacten in WhatsApp

Het is voor WhatsApp-gebruikers al mogelijk hun locatie met een ander te delen, wat alleen handig is wanneer je op een specifieke locatie blijft wachten op de ander. Mogelijk wil de berichtendienst nu een stapje verdergaan, door gebruikers de optie aan te bieden hun locatie live te delen met anderen. Dat blijkt uit informatie die afkomstig is van een nieuwe bètaversie van de communicatieapplicatie. Gebruikers zouden straks in staat zijn hun locatie voor altijd met iedereen te delen of slechts voor een aantal minuten, blijkt uit screenshots.

De optie staat standaard uitgeschakeld en dient dus door de gebruiker zelf geactiveerd te worden. Uiteraard moet hiervoor de locatiefunctionaliteit ingeschakeld zijn, want anders werkt de optie niet. iOS-gebruikers die ook iMessage gebruiken kunnen al gebruikmaken van een soortgelijke functie, die net even wat anders werkt dan WhatsApp straks mogelijk van plan is. Wanneer deze functie wordt uitgerold naar iedereen die gebruikmaakt van de berichtendienst, is op moment van schrijven helaas niet bekendgemaakt.

  • Delen:
Google Pixel XL
Android Nougat (7.x)
Apple iPhone 7 Plus
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.