Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Windows 10 ondersteunt straks 802.11ad: wifi op 60Ghz’

Geschreven door
Geplaatst op9 januari 2017, 9:32 CategorieWindows

Wanneer de Creators Update voor Windows 10 wordt gelanceerd, dan zal het systeem mogelijk ook ondersteuning aanbieden voor 802.11ad. Dit nieuwe protocol zorgt voor een hogere bandbreedte en downloadsnelheden tot (in theorie) 7,2Gbit/s.

Windows 10 ondersteunt straks 802.11ad – gerucht

Wanneer de Creators Update voor Windows 10 gelanceerd wordt, mogelijk gebeurt dat in april, dan krijgen Windows 10-gebruikers toegang tot een sloot aan nieuwe features. Eén van die nieuwe functies is mogelijk de ondersteuning voor een nieuw protocol: 802.11ad. Dit nieuwe protocol zorgt niet alleen voor een hogere bandbreedte, maar ook voor een hogere downloadsnelheid tot (in theorie) 7,2Gbit/s. Het protocol maakt gebruikt van de 60Ghz-band, die een kort bereik heeft en voornamelijk hoge snelheden in dezelfde ruimte aanbiedt.

De Creators Update moet een groot aantal dingen met zich meenemen:

  • Zo krijgen gebruikers een verbeterde ervaring op het gebied van content delen;
  • Kunnen er appmappen worden toegevoegd aan het startmenu;
  • Zal communiceren gemakkelijker gaan;
  • De Edge-browser moet flink worden verbeterd en standaard Flash blokkeren;
  • Komt er ondersteuning voor braille;
  • Meer opties voor het beveiligen van een systeem.

Een paar weken na de mogelijke release van de Creators Update voor Windows 10, zal Microsoft wellicht de details bekendmaken voor Redstone 3, de volgende grote update voor het besturingssysteem. Dat gebeurt mogelijk tijdens Build 2017, dat begin mei plaatsvindt. Deze update zal waarschijnlijk een nieuwe user interface met zich meebrengen, aldus de geruchtenmolen.

  • Delen:
Asus Transformer 3 Pro (T303UA)
Windows 10

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.