Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Met YouTube’s Super Chat kun je geld doneren aan je favoriete streamer

Geschreven door
Geplaatst op13 januari 2017, 9:48 CategorieApplicaties

YouTube heeft een bètafunctie gelanceerd genaamd Super Chat, waarmee je gemakkelijk en snel geld kunt doneren aan live streamers. Met de optie kun je je reactie onder een stream voor een korte tijd vastzetten: hoe meer geld je doneert, hoe langer het bericht blijft staan.

YouTube Super Chat: zet je reactie vast voor geld

YouTube zal kijkers die naar live streams kijken een nieuwe optie aanbieden voor het doneren van geld middels Super Chat. Met deze functie is het mogelijk je reactie onder de live video voor een korte tijd vast te zetten voor een bepaald bedrag, dat je zelf mag bepalen. Hoe hoger het bedrag, hoe langer het bericht blijft staan. De optie is nu in bèta gelanceerd, maar wordt vanaf 31 breder geïntroduceerd. Of Nederland dan ook toegang tot de optie krijgt, is momenteel niet bekend. Naast het reactieveld staat straks een dollarteken waarmee je alles kunt regelen.

De optie moet Fan Funding gaan vervangen, een mogelijkheid waarmee kijkers nu al geld kunnen doneren aan hun favoriete streamers. Helaas is het zo dat er geen geautomatiseerd systeem aanwezig is dat automatisch woorden filtert. De filterwoorden zullen streamers zelf moeten instellen om ervoor te zorgen dat er geen kwetsende woorden in beeld zullen verschijnen. Super Chat lijkt ergens een beetje op Cheering van concurrent Twitch, waarmee kijkers ook heel gemakkelijk hun favoriete streamers kunnen steunen met een donatie.

  • Delen:
Google Pixel XL
Android Nougat (7.x)

Reacties

  1. max
    09 augustus, 2018 om 16:14

    Het doneren van geld heb je daar een aantal abonnees voor nodig of eerder wat of is het een functie die kunt aan zetten tijdens het live gaan

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.