Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Alle zes de spellen van Mega Man zijn nu te spelen op Android en iOS

Geschreven door
Geplaatst op5 januari 2017, 9:53 CategorieGaming

Capcom heeft op donderdag alle zes de spellen uit de serie Mega Man, die zijn uitgebracht op de NES, gelanceerd op Android en iOS. De spellen kosten 1,99 euro per stuk en bieden verrassend genoeg weinig moderne opties aan.

Download de spellen van Mega Man (niet?)

Capcom heeft op donderdag de eerste zes spellen uit de serie van Mega Man gelanceerd op Android en iOS. Het zijn ports van de originele games die uitkwamen uit de NES. En wat menig blogger en journalist al dacht dat zou gebeuren, is ook uiteindelijk gebeurd. De games zijn ontbeerd van moderne functies (zo worden er geen bluetooth-controllers ondersteund) en zaken als de framerate storten ook vaak in. En dat is behoorlijk vreemd, aangezien de spellen wel heel vloeiend draaiden op de oude NES, die inmiddels meer dan dertig jaar oud is.

Nu is het natuurlijk zo dat die games destijds voor die hardware zijn gemaakt, maar dat verklaart niet helemaal waarom het spel amper draait op moderne, en veel krachtigere, smartphones en tablets. Wel hebben gamers enkele keuzes met betrekking tot de virtuele knoppen, maar daar blijft het qua opties wel bij. De spellen kosten allemaal 1,99 euro per stuk, maar het is dus de vraag of je je daar aan moet (willen) branden. De games zijn ook op andere platformen beschikbaar — en mocht je nog een NES hebben, speel ze daar dan maar lekker op.

  • Mega Man Mobile
  • Delen:
Apple iPhone 7 Plus
iOS
Google Pixel XL
Android Nougat (7.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.