Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Achtste generatie Intel Core-chips verschijnen in de tweede helft van 2017

Geschreven door
Geplaatst op10 februari 2017, 9:45 CategorieHardware

Intel heeft laten weten dat de achtste generatie Intel Core-chips in de tweede helft van 2017 beschikbaar worden gemaakt. De fabrikant heeft de chips de naam Coffee Lake meegegeven, waarmee duidelijk wordt gemaakt dat het om een nieuwe generatie chips gaat.

Intel Core Coffee Lake-chips zijn onderweg

Intel maakt bekend dat we in de tweede helft van 2017 de nieuwe achtste generatie Intel Core Coffee Lake-chips mogen verwachten. De nieuwe processor is wederom gemaakt volgens het 14 nm-proces, net zoals alle chips die het bedrijf heeft uitgebracht sinds eind 2014. Desondanks zou er een performance boost van vijftien procent zijn gerealiseerd, laat de fabrikant weten. Uiteindelijk zal Intel zich ook wagen aan het 10 nm-proces, waarmee veel meer gewonnen kan worden aan energiezuinigheid en performance.

Over die 10 nm-chips is ook al het één en ander naar buiten gekomen. Zo worden de chips Cannonlake genoemd en zouden ze, volgens een eerder gelekt document, eind 2017 worden uitgebracht. Maar datzelfde document liet ook zien dat de Coffee Lake-chips in 2018 zouden verschijnen — of die roadmap klopte niet, of hij is inmiddels veranderd. Intel heeft wel veel concurrentie gekregen van fabrikanten AMD en chipmakers die zich baseren op de technologie van ARM, waardoor het goed kan zijn dat het bedrijf vaart achter zijn processors zet.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.