Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Alpha-versie Google-app brengt Google Assistant naar andere Androids

Geschreven door
Geplaatst op13 februari 2017, 9:12 CategorieApplicaties

Er is nu een alpha-versie van de officiële Google-app in omloop die de Google Assistant op andere Android-apparaten kan activeren. Wanneer je de app downloadt, dan is het echter niet zeker dat de Assistant ook daadwerkelijk werkt of blijft werken.

Google Assistant op andere Android-apparaten

Dit weekend is er een alpha-versie van de Google Assistant verschenen die de Google Assistant kan activeren op andere Android-apparaten dan de Pixel-smartphones van de zoekmachinegigant. Maar er zitten nog wel een hoop haken en ogen aan. De exclusieve digitale assistent voor de Pixel-smartphones zou namelijk, wanneer je de alpha-app installeert, slechts voor korte tijd werken. Als ‘ie het al doet, aangezien ook veel mensen laten weten dat de assistent helemaal niet werkt of gewoonweg niet in de app zit. Het is nogal een rommeltje op dit moment.

Daarnaast kan het installeren van alpha-versies van applicaties voor problemen zorgen in het gebruik van zo’n app — installeren doe je dus op eigen risico. Mocht je de app hebben gedownload, dan kun je checken of de assistent het doet door de thuisknop ingedrukt te houden. Vervolgens krijg je een tutorial over wat Google Assistant allemaal kan. Mocht je je Android in de Nederlandse taal hebben ingesteld, verander dan sowieso de taal naar het Engels. Assistant werkt namelijk nog niet in het Nederlands en wordt zo zeker niet actief.

  • Delen:
Google Pixel XL
Android Nougat (7.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.