Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Android laat voortaan zien welke apps er onlangs zijn gescand

Geschreven door
Geplaatst op14 februari 2017, 9:56 CategorieAndroid

Het Android-besturingssysteem laat voortaan zien welke applicaties er onlangs zijn gescand op beveiligingsbedreigingen. Je moet wel in het bezit zijn van een recente versie van Google Play Services, want anders zie je de optie niet staan.

Zo check je welke apps er onlangs gescand zijn

Binnen Android zit een controlesysteem dat constant checkt of er malafide applicaties zijn geïnstalleerd op het apparaat. In het Engels wordt dit Verify apps genoemd, maar in het Nederlands heet het ‘Apps verifiëren’. Dat proces gebeurt helemaal op de achtergrond en als gebruiker had je eigenlijk geen flauw benul van wat er nu precies gebeurde. Maar daar komt nu verandering in, aangezien een recente update voor Google Play Services ervoor gezorgd heeft dat je tenminste de vier laatste apps kunt inzien die zijn gecontroleerd door het OS.

Wil je zelf ook checken welke apps zijn gecontroleerd, dan kun je daarvoor gaan naar Instellingen > Google > Beveiliging > Apps verifiëren. Hier kun je meteen aangeven of je wel of niet wil dat het apparaat zoekt naar beveiligingsdreigingen (de optie staat standaard aan) en of je wel of niet wil dat de detectie verbeterd wordt door nog meer data naar Google te sturen. Bovenin zie je een rijtje apps staan die onlangs zijn gecheckt, maar verder kun je er niet zo veel mee. Of de functie in de toekomst verder wordt uitgebreid, is helaas niet bekend.

  • Delen:
Google Pixel XL
Android Nougat (7.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.