Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Apple neemt startup voor gezichtsherkenningssoftware over’

Geschreven door
Geplaatst op20 februari 2017, 10:50 CategorieiPad

Apple zou een Israëlische startup gespecialiseerd in gezichtsherkenningssoftware hebben overgenomen, meldt een Israëlische financiële website. Apple heeft zelf niet bekendgemaakt de aankoop te hebben gedaan, dus op dit moment scharen we het nog onder het kopje ‘geruchten’.

Apple koopt startup voor gezichtsherkenningssoftware – gerucht

Volgens een financiële nieuwssite van Israel, Calcalist, heeft Apple een Israëlische startup gespecialiseerd in gezichtsherkenningssoftware overgenomen. De startup heet RealFace, dat een relatief jong bedrijf is. RealFace is opgericht in 2014, heeft tien mensen in dienst en heeft drie jaar geleden een miljoen dollar opgehaald in een investeringsronde. Hoeveel het bedrijf uit Cupertino voor RealFace zou hebben betaald, is op moment van schrijven niet bekend. Het zou om enkele miljoenen dollars gaan, maar Apple heeft zelf niets bekendgemaakt.

Dat het bedrijf de startup zou hebben opgekocht, klinkt niet vreemd. Er doen zich namelijk al geruime tijd geruchten de ronde die spreken van gezichtsherkenningssoftware voor de iPhone 8, die later dit jaar zou worden aangekondigd. Mocht dit gerucht kloppen, dan is daar natuurlijk kennis en ervaring voor nodig. Nu kun je daar als bedrijf vroegtijdig in investeren, of je laat dat door een ander doen en koopt daarna op wat goed werkt. Het wachten is nu totdat de nieuwe iPhone, mogelijk met de gezichtsherkenningssoftware, wordt aangekondigd.

  • Delen:
Apple iPhone 7 Plus
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.