Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Apple presenteert volgende maand nieuwe iPad Pro in vier formaten’

Geschreven door
Geplaatst op21 februari 2017, 0:15 CategorieiPad

Een Japanse website meldt dat er toch in maart al nieuwe iPads vallen te verwachten. Hiermee wordt een eerder gerucht tegengesproken, dat vermeldt dat de nieuwe tablets van Apple pas in de tweede helft van dit jaar naar de winkels komen.

iPad Pro in vier formaten

De Japanse bron voorziet tijdens de eerstvolgende grote presentatie van Apple diverse ‘ververste’ apparaten. Om te beginnen komt er een vernieuwde lijn van de iPad Pro. Voorts wordt een 128GB iPhone SE gepresenteerd, en krijgen de iPhone 7 en iPhone 7 Plus een helderrode kleurvariant.

De nieuwe iPad Pro’s zouden in vier formaten komen (nu zijn het er nog twee): 7.9 inch, 9.7 inch, 10.5 inch en 12.9 inch.

Vervanging iPad mini 4?

Als deze informatie klopt, dan zou dat inhouden dat de iPad mini 4 wordt vervangen door de nieuwe 7.9-inch iPad Pro. De 9,7-inch iPad Pro wordt vernieuwd net als de 12.9-inch variant, en een compleet nieuw formaat zou worden geïntroduceerd met een schermdiagonaal van 10.5 inch.

Randloze iPad

Echter, bij Apple-geruchten weet je het maar nooit, en het kan goed zijn dat er vlak voor de presentatie nog wat modellen worden geschrapt. De iPad Pro met een schermformaat van 10.5 inch wordt nu echter al bevestigd door diverse redelijk betrouwbare bronnen, maar de kleinere 7.9 inch nog nergens. Dus het zou kunnen zijn dat de iPad mini gewoon de iPad mini blijft. Of wellicht wordt die variant vervangen door de 10.5 iPad Pro, als dit exemplaar dan een rand-tot-rand scherm krijgt, waar eerder al geruchten over waren. Dan is de tablet net zo groot, maar zijn de randen van de iPad mini geheel opgeslokt door het scherm.

Apple A10x

De Japanse site meldt echter onbekommerd dat er een 7.9-inch iPad Pro komt, met een Smart Connector, 12-megapixel iSight camera, True Tone flitser en True Tone scherm. De 10.5 en 12.9 inch varianten zouden op Apple A10x-chips lopen, de kleinere modellen op de A9x.

Rode iPhone 7 Plus

Voorts is nog interessant dat de Japanners het hebben over een nieuwe kleurvariant voor de iPhone 7 Plus: helderrood. Deze phablet zou dan misschien in de Product Red-lijn vallen, waarvan een deel van de opbrengst door Apple aan een goed doel wordt geschonken.

De beker van de Japanners was nog niet leeg na al deze verklaringen; ze hebben het ook nog over nieuwe horlogebandjes voor de Apple Watch.

De Japanse site is doorgaans redelijk betrouwbaar als het gaat om Apple-aankondigingen, maar zeker weten doe je het nooit met Apple-geruchten. In maart weten we meer.

  • Delen:
Apple iPad Pro 10.5
iOS
Apple iPad Pro 12.9 (2017)
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.