Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Apple sluit zich aan bij organisatie gericht op draadloos opladen

Geschreven door
Geplaatst op13 februari 2017, 16:44 CategorieiPad

Apple heeft zich aangesloten bij een organisatie die pleit voor een standaard wat het draadloos opladen van apparaten betreft. Mogelijk doet het bedrijf dit in de voorbereiding naar de presentatie van de iPhone 8, die dit jaar zal worden aangekondigd.

Apple sluit zich aan bij organisatie voor draadloos opladen

Apple heeft zich aangesloten bij het Wireless Power Consortium (WPC). Dit is een organisatie die pleit voor een standaard wat het draadloos opladen van apparaten betreft. Er doen zich nu al verschillende geruchten voor over de nieuwe iPhone, ook wel iPhone 8 of iPhone X genoemd, die draadloos oplaadbaar zou moeten zijn. Het feit dat de fabrikant zich heeft aangesloten bij deze organisatie kan er mogelijk op wijzen dat Apple van plan is een standaard te implementeren of in elk geval op de huidige standaard wil voortborduren.

Er zijn ook andere geruchten verschenen over dat draadloos opladen: de techniek zou namelijk lijken op de techniek die het bedrijf gebruikt voor het opladen van de Apple Watch, de smartwatch van de fabrikant. Ook zijn er al berichten verschenen betreft het opladen over een bepaalde afstand, al lijken die nog een beetje vergezocht op dit moment. De mogelijkheden staan in elk geval nog open. Bij het WPC hebben een groot aantal techbedrijven elkaar gevonden, waaronder Samsung, Lenovo, Nokia, Asus en Canon.

  • Delen:
Apple iPhone 7 Plus
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.