Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Archos 55 Graphite: 5.5-inch smartphone met Android 7.0 Nougat

Geschreven door
Geplaatst op24 februari 2017, 11:31 CategorieAndroid

Archos onthult tijdens MWC 2017 de Archos 55 Graphite smartphone. De phablet met 5.5-inch scherm beschikt onder meer over twee camera’s, een vingerafdruk sensor, een USB-C poort en Android 7.0 Nougat.

Archos 55 Graphite

De Archos 55 Graphite is voorzien van een slanke aluminium ‘unibody’ (7,8 mm dik) behuizing en een 5.5-inch ips lcd-display met een resolutie van 1.280 bij 720 pixels. Onder de motorkap zien we een Mediatek MT6737 Quad-Core 1.5GHz chipset, 2GB aan werkgeheugen en 16GB intern opslaggeheugen (uitbreidbaar tot 128 GB via een micro SD kaart) terug.

De Archos 55 Graphite bevat twee camera’s: een 13 megapixel camera met autofocus en LED flits + 2 megapixel camera aan de achterzijde en een 5 megapixel camera aan de voorzijde. Het dual-lens camera systeem maakt een scherper beeld met meer details, ultra-groothoek en dieptescherpte (Bokeh) modus mogelijk. De vingerafdruk sensor ontgrendelt de smartphone volgens de Franse fabrikant in minder dan 0.3 seconde, met de mogelijkheid om maximaal vijf verschillende vingerafdrukken op te slaan.

De phablet bevat twee SIM kaart-slots en maakt snelle downloads en snelle data overdracht mogelijk door 4G/LTE connectiviteit. Naast de 3000 mAh Li-Ion accu beschikt de Archos 55 Graphite over snelladen door de microUSB-C adapter. De levensduur van de batterij is tevens geoptimaliseerd door de Doze 2.0 sluimerstand mogelijkheid in Google’s nieuwste Android versie Nougat.

Prijs en beschikbaarheid

Archos geeft aan dat de Archos 55 Graphite vanaf komende zomer in de winkels moet liggen voor een prijs vanaf 130 euro.

  • Delen:
Archos 55 Graphite
Android Nougat (7.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.