Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Asus lanceert Zenfone 3, Zenfone 3 Max en Zenfone AR in Nederland

Geschreven door
Geplaatst op23 februari 2017, 17:07 CategorieAndroid

Asus heeft zojuist in Amsterdam drie nieuwe phablets voor de Nederlandse markt aangekondigd. De grote smartphones gaan onder de naam Zenfone 3, Zenfone 3 Max en Zenfone AR. De verkoop van de eerste twee modellen gaat volgende week al van start.

Asus Zenfone 3 en Zenfone 3 Max

De Asus Zenfone 3 is het topmodel uit de nieuwe serie en beschikt over een 5.2-inch of 5.5-inch ips lcd-display met een full hd-resolutie. De phablet is voorzien van twee camera’s; een 16 megapixel variant aan de achterzijde en een 8 megapixel variant aan de voorzijde. Onder de motorkap zien we een Snapdragon 625-processor terug, vergezeld door 3GB (5.2-inch) of 4GB (5.5-inch) aan werkgeheugen en 32GB (5.2-inch) of 64GB (5.5-inch) aan opslaggeheugen. Het toestel is voorzien van een diamant geslepen metalen frame, met zowel aan de voor- en achterkant voorzien van krasbestendig glas. Voor extra beveiliging is een vingerafdrukscanner toegevoegd. Alle toestellen draaien op Android 6.0 met daar overheen de ZenUI-schil van Asus.

De Zenfone 3 Max komt ook in twee formaten; 5.2-inch en 5.5-inch. Beide smartphones beschikken over 3GB aan werkgeheugen, 32GB aan opslaggeheugen, een 13 megapixel camera aan de achterzijde en een 5 megapixel camera aan de voorzijde. De 5.2-inch versie heeft een MediaTek MT6737-processor, terwijl de 5.5-inch variant een Snapdragon 430-processor krijgt. Daarbij is het toestel voorzien van een vingerafdrukscanner. Ook bevindt zich in de metalen behuizing een dual-sim-optie. Alle toestellen draaien op Android 6.0 met daar overheen de ZenUI-schil van Asus.

Asus Zenfone AR

De Zenfone AR is een toestel dat ingericht is voor augmented reality en ondersteuning biedt voor Google TangoZo worden de nieuwste Virtual Reality en Augmented Reality-apps ondersteund, dankzij de 23 megapixel-camera en de Snapdragon 821-processor, die toegang heeft tot 8GB aan werkgeheugen. Het apparaat beschikt over een 5.7-inch amoled-display met een resolutie van 2.560 bij 1.440 pixels en draait op Android 6.0.

Prijs en beschikbaarheid

De Asus Zenfone 3 krijgt een prijs van 349 euro (5.2-inch) en 399 euro (5.5-inch) mee, de Zenfone 3 Max gaat 199 euro (5.2-inch) en 249 euro (5.5-inch) kosten. Alle toestellen zijn vanaf volgende week te koop in Nederland, maar alleen via retailers als Coolblue en Bol.com. De ZenFone AR moet vanaf het tweede kwartaal van dit jaar in de winkels liggen. De prijs is nog niet bekendgemaakt.

  • Delen:
Asus ZenFone 3 (ZE552KL)
Android Marshmallow (6.0)
Asus ZenFone 3 Max (ZC553KL)
Android Marshmallow (6.0)
Asus ZenFone AR (ZS571KL)
Android Nougat (7.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.