Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Berichtendienst WhatsApp ontvangt Snapchat-achtige Stories-functie

Geschreven door
Geplaatst op20 februari 2017, 18:54 CategorieApplicaties

De berichtendienst WhatsApp heeft officieel zijn eigen Snapchat-achtige Stories-functie gekregen. De update wordt nu uitgerold naar iedereen die de app op Android, iOS of Windows Phone gebruikt, en vervangt meteen de oude statusmelding.

Stories komt naar WhatsApp

WhatsApp heeft laten weten dat de meer dan één miljard gebruikers van de berichtendienst vanaf nu een grote update mogen verwachten, of je de app nu op Android, iOS of Windows Phone gebruikt. Het gaat hier om de Snapchat-achtige Stories-functie. De mogelijkheid werkt precies zoals binnen Snapchat. Gebruikers maken een foto met de ingebouwde camera-optie en kunnen vervolgens tekst, emoji en tekeningen toevoegen. De gemaakte creatie zal daarna voor 24 uur lang te zien zijn in de statusbalk van de contactpersoon.

Na die 24 uur zullen Stories weer verdwijnen. Dit is het vierde product van Facebook die de functie introduceert. Eerst kopieerde Instagram de mogelijkheid al van Snapchat en daarna waren zowel Facebook Messenger als de reguliere Facebook-app aan de beurt. WhatsApp positioneert de update als een terugkeer naar de wortelen van de berichtendienst. Toen de dienst werd gelanceerd, was het de bedoeling dat je middels statusupdates snel aan je vrienden kon laten weten wat je aan het doen bent. Maar inmiddels kun je natuurlijk veel meer.

 • Delen:
Apple iPhone 7 Plus
iOS
Google Pixel XL
Android Nougat (7.x)

Reacties

 1. Brenda
  20 februari, 2017 om 21:43

  Wat een irritante update is dit zeg…. mis de complete contactenlijst, wat ik als zeer naar ervaar en ik wil helemaal geen status met foto of video… waarom geen keuzes??
  En die update ongedaan maken kan zeker ook niet??

  • Wesley Akkerman
   21 februari, 2017 om 9:01

   Als het goed is heb je nu, tenminste op Android, rechts onderin een floating action button staan. Wanneer je daar op tapt, dan zie je de complete contactenlijst.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.