Bèta van Telegram op Android ontvangt thema’s en meer

10 februari 2017 1 Minuut 0 Reacties
Telegram

De bèta van berichtendienst Telegram op Android is voorzien van thema's en legt alvast grondwerk voor een toekomstige functie. Zo zal het waarschijnlijk mogelijk worden om betalingen te verrichten binnen de applicatie.

Telegram-bèta op Android onvangt update

In de bèta-versie van Telegram op Android en het programma op Windows is een themakiezer toegevoegd. Technisch gezien was de Windows-versie al in het bezit van zo’n kiezer, maar die was wel goed verborgen en vergde wat knip-en-plak-werk van de gebruiker. Uit gelekte screenshots blijkt dat de themakiezer vrij toegankelijk is en gebruikers meerdere kleuren voor in de applicatie aanbiedt. Het is mogelijk om voor een specifiek thema te kiezen, maar gebruikers kunnen ook zelf de kleuren voor de onderdelen instellen.

Daarnaast is er een andere opvallende functie opgedoken in de code van de app, die nog nergens anders zichtbaar is. De functie is dus nog niet toegankelijk, ook nog niet voor de testers van het programma en de apps. Binnenkort zou het echter mogelijk moeten zijn betalingen te verrichten via de populaire berichtendienst, maar op dit moment is nog niet te zeggen wanneer precies. Ook is nog helemaal niet duidelijk hoe de betalingen verricht zouden moeten worden. Daarnaast is ook niet bekend welke betaaldiensten gaan meewerken aan de functie.

Reacties (0)