Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Blackberry gaat wellicht weer een tablet maken

Geschreven door
Geplaatst op25 februari 2017, 14:15 CategorieAndroid

BlackBerry gaat wellicht weer een tablet maken. Dat is bijzonder. Na de flop van de BlackBerry PlayBook in 2011 had toenmalig CEO Thorsten Heins van het bedrijf gezworen dat er nooit meer een tablet van de band af zou rollen.

TCL

Maar daar wordt nu kennelijk anders over gedacht. TCL, een Chinese fabrikant van hardware voor merken als Alcatel én Blackberry, zal wellicht op het Mobile World Congress een nieuwe tablet van BlackBerry laten zien.

Mobile World Congress

Een en ander valt af te leiden uit een vermelding op de website van MWC, waar BlackBerry ineens wordt gecategoriseerd onder de noemer ‘Tablet devices’. Dat is weliswaar ietwat mager, maar wellicht een aanwijzing dat er volgende week in Hal 3 – waar alle grote fabrikanten van smartphones en tablets staan – ineens een tablet zal worden geshowd.

PlayBook

Om even in herinnering te brengen, de BlackBerry PlayBook was een fijne, ietwat kleine tablet maar met het verkeerde besturingssysteem. Niet dat het slecht werkte, maar BlackBerry schoot zichzelf in de voet door de mail- en agenda-applicaties er niet op te zetten. Die kwamen pas te voorschijn als er een BlackBerry-telefoon aan werd gekoppeld. Later is dit met een update veranderd.

Geen apps

De PlayBook ontbeerde vooral apps van andere fabrikanten, en legde het in de ogen van de consument snel af tegen de iPad en Androidtablets. Daarvoor waren al snel honderdduizenden apps en games beschikbaar, en voor de PlayBook niet. De tablet werd hierdoor veroordeeld tot een snel en voortijdig einde.

‘Nooit meer een tablet’

Al twee jaar nadat de PlayBook werd uitgebracht, maakte toenmalig CEO Thorsten Heins bekend dat BlackBerry nooit meer aan een tablet zou beginnen. Dat is tot op heden zo gebleven, maar kennelijk wordt er nu anders over gedacht. TCL is inmiddels de producent van BlackBerry-hardware. Er zal tijdens het MWC ook een nieuwe BlackBerry-smartphone worden getoond die uit de TCL-fabrieken afkomstig is.

Android

De vermelding ‘tablet devices’ op de MWC-website hoeft echter niet te betekenen dat er een opvolger voor de PlayBook in de maak is; het kan ook domweg een vergissing zijn. Dat zullen we volgende week meemaken, want het MWC gaat zondagavond al van start. Mocht BlackBerry met een nieuwe tablet komen, dan valt niet te verwachten dat er weer gekozen wordt voor een obscuur eigen besturingssysteem, maar voor Android.

  • Delen:
Huawei Mate 9
Huawei Mate 9
Android Nougat (7.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.