Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Distributiecijfers Android: Nougat is voorbij de één procent

Geschreven door
Geplaatst op8 februari 2017, 16:12 CategorieAndroid

Google heeft op woensdag de nieuwste Android-distributiecijfers vrijgegeven: Nougat is inmiddels voorbij de één procent. Het is misschien niet veel, maar het laat wel zien dat Android 7.0 blijft klimmen in marktaandeel.

Nougat stijgt in distributiecijfers Android

Google heeft de nieuwste Android-distributiecijfers uitgebracht. Er is geen wereldschokkend nieuws te melden (vorige maand wel, toen verdween Android 2.2 Froyo eindelijk uit de lijst), maar er is wel een verwachte meting geconstateerd. Android 7.0 is namelijk in marktaandeel gestegen. En dat mocht ook wel, aangezien de nieuwste versie van het Android OS al een tijdje uit is en voor steeds meer smartphones en tablets beschikbaar wordt gesteld. Inmiddels heeft Nougat, 7.0 en 7.1, 1,2 procent van de markt in handen.

Zowel Ice Cream Sandwich en Gingerbread staan nu op de één procent marktaandeel. Dat aandeel zal in de komende weken hopelijk sneller afnemen dan de afname van het percentage van Froyo. Jelly Bean is met 0,3 procentpunten gedaald en zelfs Lollipop, Android 5.0, heeft 0,5 procentpunten in moeten leveren. Marshmallow heeft één procentpunt gekregen en is daarmee de op één na grootste Android-release van dit moment. Lollipop spant, met zijn 32,9 procent, nog steeds de kroon. Maar Marshmallow komt wel steeds dichterbij de nummer één…

  • Delen:
Google Pixel XL
Android Nougat (7.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.