Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Facebook Messenger laat gebruikers gifjes versturen via Gboard

Geschreven door
Geplaatst op17 februari 2017, 9:11 CategorieApplicaties

Facebook Messenger is voorzien van een update, waardoor gebruikers nu gifjes kunnen versturen via het Gboard van Google. Gifjes zijn bewegende plaatjes die zichzelf kunnen blijven herhalen en soms hilarische beelden laten zien.

Gifjes via Gboard in Facebook Messenger versturen

Het gifje heeft in de laatste paar maanden enorm veel zieltjes gewonnen. Het is een bewegende plaatje dat zichzelf kan blijven herhalen, met soms komische effecten als gevolg. Veel applicaties spelen in op de gekte rondom het afbeeldingsformaat, waaronder nu dus Facebook Messenger. Wanneer je de messenger gebruikt in combinatie met Gboard, het nieuwe Google-toetsenbord, dan is het mogelijk zo’n gifje te versturen. Een beetje dubbelop wellicht, aangezien Messenger vorig jaar al een ingebouwde gif-zoeker heeft gekregen.

Desondanks doe je er toch goed aan het Gboard te downloaden of te updaten. Met het Gboard krijg je toegang tot andere databases van gifjes, waaronder Giphy en Imgur, terwijl Facebook Messenger zijn materiaal bij Tenor vandaan haalt. Mocht je het nieuws omtrent Gboard hebben gemist: Google heeft het Google-toetsenbord op Android vorig jaar zonder veel ambras van een update voorzien, die dus onder meer de zoekmachine voor bewegende plaatjes heeft toegevoegd. Voor meer informatie over het Gboard verwijzen we je graag door naar het artikel.

  • Delen:
Google Pixel XL
Android Nougat (7.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.