Facebook test navigatiebalk aan de onderkant in Android-app

13 februari 2017 1 Minuut 6 Reacties
Facebook

Facebook voert momenteel een test uit in de Android-app van het sociale netwerk en heeft de navigatiebalk naar beneden verplaatst. Daardoor zou die balk veel beter bereikbaar moeten zijn, aangezien je er gemakkelijker met je duim bij kunt komen.

Facebook test andere positie navigatiebalk

Facebook test wel eens vaker nieuwe dingen in zijn Android-app met een specifieke groep gebruikers (zogenaamde A/B-testing) en ook dit weekend is er een opvallende verandering naar boven gekomen bij een groot aantal van de appgebruikers. Zo is de navigatiebalk van boven naar beneden verplaatst, waardoor die dus in theorie gemakkelijker bereikbaar zou moeten zijn. En dat willen we best geloven, aangezien die balk nu dus veel dichter bij de duim zit waarmee je scrolt, waardoor je dus ook veel sneller zou kunnen navigeren door de applicatie.

Links zit een knop waarmee je direct teruggaat naar de thuispagina van het netwerk. Rechts zit een knopje genaamd Explore, waarvan nog niet duidelijk is wat we daarmee kunnen gaan doen. Mogelijk zit daar content achter van mensen die je niet volgt of waar je niet bevriend mee bent, zodat je die mogelijk wel kunt leren kennen — maar dat is speculatie onzer zijde. Het is momenteel niet bekend hoe je de verandering zelf kunt activeren, aangezien het erop lijkt dat Facebook het allemaal vanuit eigen servers aan het regelen is.

Reacties (6)