Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Gebruikersinterface Windows 10 eind dit jaar op de schop

Geschreven door
Geplaatst op22 februari 2017, 0:41 CategorieWindows

Windows 10 krijgt dit jaar voor de tweede keer een grote update, melden diverse media op gezag van een aankondiging van Microsoft in Australië. Redstone 3 heet deze update. Grootste veranderingen lijken te zitten in de gebruikersinterface van het besturingssysteem.

Hololens

De update is bekendgemaakt tijdens een presentatie in Australië. Het moet na deze update Windows voor en Windows na zijn op alle gebruikersplatformen die Microsoft heeft, inclusief de Hololens. De presentatie van meer dan een uur is hier te bekijken. Talrijke grotere en kleinere veranderingen zijn aangekondigd, waaronder de volgende drie zaken:

My People

De My People feature, waarmee gezichten van contacten in de taakbalk worden weergegeven. Het gaat dan om mensen met wie onlangs contact is gelegd. Aanvankelijk zou deze nieuwe optie in een eerdere update worden verwerkt, maar dat wordt dus pas in Redstone 3.

Project Neon

Project Neon, een nieuwe designtaal die het besturingssysteem plukt met zaken als animaties en overgangen, waardoor Windows vloeiend en ‘mooi’ overkomt vergeleken met de huidige, nogal statische aanblik van het OS op het scherm. Er gaat straks dus een hoop bewegen op het scherm.

Microsoft Home Hub

De Microsoft Home Hub, het antwoord op de spraakassistenten Google Home en Amazon’s Echo. In dit geval is er geen apparaatje nodig om je opdrachten voor de besturing van een smart home in te spreken, maar gewoon een Windows-pc met daarop de Microsoft Home Hub.

Wil je meer weten over de werking van Windows 10 op tablets en smartphones, lees dan dit artikel.

  • Delen:
Lenovo Yoga Tablet 2 13 (Windows)
Windows 8

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.