Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Geluid in video’s op Facebook staat straks automatisch aan

Geschreven door
Geplaatst op15 februari 2017, 9:30 CategorieApplicaties

Facebook heeft aangekondigd dat de video’s op het sociale netwerk straks automatisch het geluid afspelen wanneer je er langs scrolt. Mocht je dat geen fijn idee vinden, dan is het goed om te weten dat je ervoor kunt kiezen de optie uit te zetten.

Geluid in video’s op Facebook

De dagen dat je op Facebook kijkt en voorbij een automatisch afgespeelde video scrolt zonder plots een (hard) geluid te horen, komen ten einde. Het bedrijf achter het sociale netwerk heeft namelijk aangekondigd dat het geluid in die video’s voortaan ook automatisch afgespeeld wordt. Als we het netwerk mogen geloven dan zou dit een verbetering moeten zijn: de mensen verwachten nou eenmaal dat een video automatisch geluid laat horen wanneer die automatisch wordt afgespeeld. Dit moet de ervaring ‘naadloos’ gaan maken.

Mocht je de site op een smartphone of tablet bezoeken en heb je dat apparaat op stil staan, dan zullen de video’s geen automatisch geluid door de speaker of door je koptelefoon tetteren. Daarnaast is het mogelijk om deze functie in z’n geheel uit te zetten, door even de instellingen in te duiken. Facebook is voornemens deze verandering langzaamaan uit te rollen naar iedereen, dus het kan nog even duren voordat de video’s automatisch geluid laten horen tijdens het scrollen. Houd de komende tijd dus ook even de instellingen in de gaten.

  • Delen:
Apple iPhone 7 Plus
iOS
Google Pixel XL
Android Nougat (7.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.