Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google zal stoppen met de Google Now Launcher

Geschreven door
Geplaatst op3 februari 2017, 18:40 CategorieApplicaties

Google heeft aan hardware- en softwarepartners laten weten dat het bedrijf gaat stoppen met de Google Now Launcher. Deze launcher wordt geleverd met enkele Android-apparaten, waaronder de Nexus-lijn en de toestellen van Motorola.

Google stopt met Google Now Launcher

Momenteel heeft platformhouder Google twee Android-launchers in Google Play staan: de Google Now Launcher en de Pixel Launcher. In de komende maanden zal Google gaan stoppen met de eerstgenoemde launcher, zodat het bedrijf zich kan concentreren op de Pixel Launcher die, niet geheel verrassend, met de Pixel en Pixel XL worden meegeleverd (ook kun je die nu zelf downloaden). De Now Launcher wordt voornamelijk door Google zelf gebruikt op de verschillende Nexus-apparaten, maar ook Motorola maakt gretig gebruik van de software.

Software- en hardwarepartners hebben nog wel andere opties. Zo kunnen ze de Google Now-functies zelf inbakken in hun eigen launcher voor Android, zoals Sony bijvoorbeeld onlangs gedaan heeft. Het is op moment van schrijven nog niet duidelijk wat Google gaat doen voor de mensen die over een Nexus beschikken, en nog altijd gebruikmaken van de launcher. Waarschijnlijk zal de software gewoon blijven werken maar zullen er geen updates meer voor worden uitgebracht. De Google Now Launcher zal in z’n geheel uit Google Play verdwijnen.

  • Delen:
Google Nexus 6P
Android Marshmallow (6.0)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.