Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Huawei gaat ook EMUI 5.1 presenteren vlak voor MWC 2017’

Geschreven door
Geplaatst op23 februari 2017, 9:30 CategorieAndroid

Huawei heeft een teaser uitgebracht waarin het de nieuwste versie van EMUI alvast laat zien: we zien een 5 met een doek over de 1. Waarschijnlijk zal de Chinese fabrikant de nieuwe EMUI 5.1 ook tijdens de presentatie op zondag 26 februari laten zien.

EMUI 5.1 van Huawei tijdens MWC 2017 – gerucht

Huawei zal een dag voordat Mobile World Congress 2017 begint een presentatie gaan houden. Daar zal het bedrijf mogelijk twee smartphones en een smartwatch gaan presenteren. Vandaag heeft de Chinese fabrikant echter ook een teaser uitgebracht voor de nieuwe versie van EMUI. Dat is een softwareschil op basis van Android, dat het bedrijf gebruikt op al zijn eigen toestellen. Op dit moment is EMUI 5.0 de meest recente versie van dat systeem, maar tijdens MWC 2017 zullen we dus EMUI 5.1 gaan krijgen. Check ook de teaser.

Hoewel het natuurlijk goed nieuws is dat Huawei blijft werken aan nieuwe onderdelen voor zijn software, is het helaas nog niet bekend wat er precies verandert gaat worden. Het lijkt onwaarschijnlijk dat deze update slechts in het teken zou staan van bugfixes en prestatieverbeteringen, want anders wordt er geen moeite gestopt in het uitbrengen van een teaser. Het is dus nog even wachten op wat de update gaat brengen. Er zijn ook nog helemaal geen geruchten over deze (mogelijk kleine) software-update verschenen.

  • Delen:
Huawei P9 Plus
Android Marshmallow (6.0)

Reacties

  1. Wolf
    15 oktober, 2017 om 11:34

    Voor iedereen met een Honor 8 pro: doe deze update niet! Er zit een fout in de software waardoor het bij dit toestel (en alleen) dit toestel een vastlopen update opleverd. Het heeft mij een halve dag gekost om het in het service center in Amsterdam weer te laten herstellen.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.