Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Huawei presenteert de Huawei P10 Plus

Geschreven door
Geplaatst op26 februari 2017, 15:07 CategorieAndroid

Huawei heeft op zondag tijdens MWC 2017 in Barcelona zijn gloednieuwe phablet gepresenteerd. Het bedrijf gebruikte zijn perspraatje tijdens het evenement om de Huawei P10 Plus te tonen aan het grote publiek. Het toestel beschikt over een beeldscherm van 5,5 inch en het is de bedoeling dat we het toestel al in april in de Nederlandse winkels kunnen verwachten.

Specificaties Huawei P10 Plus

De Huawei P10 Plus kan rekenen op een 5,5 inch ips lcd-display met een beeldschermresolutie van 2560 x 1440 pixels. Aan de achterzijde van de smartphone treffen we een dual camera van Leica. Voor de P10 Plus is gebruik gemaakt van dezelfde Leica-camera als in de Mate 9. De ene is een Bayer-sensor voor kleurenfoto’s met een maximale resolutie van twaalf megapixels, terwijl er ook een zwart-witsensor bij zit, met een maximale resolutie van twintig megapixels. Filmen in 4K-resolutie is voor de nieuwe phablet ook geen enkel probleem. Daarnaast is er een selfiecamera aanwezig.

De Huawei P10 Plus kan rekenen op de Kirin 960 als zijn processor. Deze processor beschikt over vier Cortex A73-kernen met een maximale kloksnelheid van 2,4GHz en vier A53-processorkernen met 1,8GHz. Het werkgeheugen is 6GB en de opslagruimte is 128GB. Het opslaggeheugen kan middels een microSD-kaart uitgebreid worden.

Het besturingssysteem waar Huawei voor gekozen heeft, is Android 7.0 Nougat met daaroverheen uiteraard het eigen Emui 5.1-laagje. Een onderdeel hiervan is het Machine Learning Alogritme. Dit leert volgens de fabrikant van het gedrag van de gebruiker en kan hierdoor anticiperen op app- gebruik. De Huawei P10 Plus gebruikt deze data vervolgens om op app-verbruik te anticiperen en RAM te beheren. Hierdoor kunnen apps die het meest gebruikt worden sneller worden geladen. EMUI 5.1 introduceert daarnaast de Huawei Ultra Response die gebaseerd is op een snellere touch control driver, en hiermee het gebruiksgemak moet verbeteren.

De batterij waarover de phablet beschikt, is er één van 3750 mAh. Verder beschikt de smartphone over een vingerafdrukscanner die onder het glas verwerkt zit en een infraroodpoort aan de bovenzijde. De phablet biedt tevens ondersteuning voor Dual Sim; het gebruik van twee simkaarten.

Prijs en beschikbaarheid

De Huawei P10 Plus komt in de kleuren rose gold, prestige gold, graphite black, mystic silver, ceramic white, greenery, dazzling blue en dazzling gold beschikbaar. Al die verschillende kleuren kunnen rekenen op een eigen interface thema. De prijs van een Huawei P10 Plus bedraagt 749 euro en de lanceringsdatum is 10 april 2017.

  • Delen:
Huawei P10 Plus
Android Nougat (7.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.