Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Huawei werkt aan eigen stemassistent voor smartphones’

Geschreven door
Geplaatst op16 februari 2017, 9:37 CategorieApplicaties

Naar verluidt werkt de Chinese fabrikant Huawei aan een eigen stemassistent voor zijn Android-smartphones en -phablets. Met de assistent, die aanvankelijk alleen in China uitkomt, zou het bedrijf het willen opnemen tegen Siri van Apple, Alexa van Amazon en Assistant van Google.

Stemassistent van Huawei onderweg – gerucht

Huawei zou op dit moment werken aan een eigen stemassistent, die het bedrijf wil installeren op zijn eigen smartphones en phablets. Dat schrijft Bloomberg woensdagavond op basis van anonieme bronnen. Momenteel zouden er ongeveer honderd ontwikkelaars aan het product werken. Desondanks zou het project zich nog in een vroeg stadium bevinden. Met de assistent zou Huawei het willen opnemen tegen Siri van Apple, Alexa van Amazon en Assistant van Google, ondanks het gerucht dat die aanvankelijk alleen in China zal verschijnen.

De stemassistent zou dan ook alleen in het Chinees gebruikt kunnen worden. Of de assistent ook naar het westen komt, is op moment van schrijven nog niet bekend. Wel weten we dat Huawei voornemens zou zijn de samenwerking met zowel Google als Amazon voort te willen zetten. Amerikaanse eigenaars van een Mate 9 krijgen toegang tot Alexa van Amazon. De Chinese fabrikant is niet de enige Android-producent die aan een eigen assistent werkt. Ook Samsung staat op het punt om zijn product eindelijk aan te wereld te presenteren.

  • Delen:
Huawei Mate 9
Huawei Mate 9
Android Nougat (7.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.