Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Instant Tethering wordt nu uitgerold naar Nexus- en Pixel-apparaten

Geschreven door
Geplaatst op11 februari 2017, 10:52 CategorieAndroid

Google heeft laten weten dat de functie Instant Tethering nu wordt uitgerold naar Nexus- en Pixel-apparaten en in de komende weken aan kan komen. Met de functie is het mogelijk een ander Google-apparaat het internet op te laten gaan via de mobiele internetverbinding.

Instant Tethering wordt nu uitgerold

Google heeft via zijn productenforum naar buiten gebracht dat de functie Instant Tethering nu wordt uitgerold naar Pixel- en (recent uitgebrachte) Nexus-apparaten.  Deze functie moet het voor Android-gebruikers gemakkelijker maken de internetverbinding te delen met andere apparaten. Maar tot dusver lijkt de functie alleen nog maar te werken met andere Android-apparaten en dan alleen de apparaten van Google, zoals Nexus- en Pixel-devices. Via bluetooth kan een verzoek worden ingediend, waarna het delen van de verbinding kan beginnen.

De Pixel, Pixel XL, Nexus 6, Nexus 5X en Nexus 6P kunnen als een soort ‘host’ dienen voor de Pixel C en Nexus 9, die daardoor het internet op kunnen wanneer er geen wifi beschikbaar is. De apparaten moeten tenminste beschikken over Android 6.0 Marshmallow om verbinding te kunnen maken en tenminste over Android 7.0 Nougat om als host ingeschakeld te kunnen worden. Ook moet er op beide devices hetzelfde Google-account staan. Wanneer en of deze functie ook wordt uitgerold naar apparaten die niet van Google zijn, is momenteel niet duidelijk.

  • Delen:
Google Pixel XL
Android Nougat (7.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.