Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

iOS 10.3 vraagt gebruikers gebruik te maken van tweestapsverificatie

Geschreven door
Geplaatst op27 februari 2017, 9:12 CategorieiPad

Bèta-testers van iOS 10.3 hebben dit weekend een notificatie ontvangen met daarin de aanbeveling gebruik te maken van tweestapsverificatie. Met deze mogelijkheid kun je je Apple-account op je iPhone en iPad beter beschermen tegen kwaadwillenden.

Tweestapsverificatie binnen iOS 10

Dit weekend hebben testers van de iOS 10.3-software een notificatie ontvangen, waarin ze worden aangespoord tweestapsverificatie in te stellen. Dit is een extra beveiligingslaag voor een account of profiel, waardoor je beter beschermd bent voor kwaadwillenden. Met de beveiligingslaag stel je een extra in te voeren code in, die alleen binnenkomt op een apparaat dat jij in handen hebt. Dus stel dat iemand je inloggegevens in handen heeft, dan nog komt diegene niet bij je gegevens zonder die extra, willekeurig gegeneerde, code die jij in bezit hebt.

Wanneer bèta-testers reageren op de notificatie, worden ze doorgestuurd naar de app voor de instellingen binnen iOS 10. Daar kunnen ze tweestapsverificatie instellen of meer informatie erover lezen. Het is vooralsnog niet bekend of iedereen straks deze notificatie gaat krijgen, wanneer de iOS 10.3-update voor iedereen beschikbaar is. Wel is het voor iedereen nu al mogelijk de extra beveiligingslaag in te stellen door zelf even naar de instellingen te gaan. Wanneer iOS 10.3 voor iedereen wordt gelanceerd, is op moment van schrijven helaas niet bekend.

  • Delen:
Apple iPhone 7 Plus
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.