Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

LG G6 krijgt batterij met ‘meer dan 3200 mAh capaciteit’

Geschreven door
Geplaatst op14 februari 2017, 22:52 CategorieAndroid

Koreaanse media melden dat de LG G6, die op het MWC zal worden onthuld, een batterij krijgt met een capaciteit van ‘meer dan 3200 mAh’.

LG G6

Dat is weer een nieuw uitgelekt detail van dit nieuwe vlaggenschip van de Koreaanse producent. Er is al veel informatie uitgelekt over dit toestel, welke het moet opnemen tegen de iPhone 8 en de Samsung Galaxy S8.

De lekkage van dit nieuwe gegeven zal wel niet toevallig zijn; LG probeert kennelijk de geruchtenmachine op te warmen voor de officiële presentatie op 26 februari.

Twaalf uur werktijd

Over de batterij wordt dus vermeld dat hij ‘meer dan 3200 mAh’ aan boord heeft. Dus 3300, of misschien nog meer. Hoe dan ook, zelfs met een 3200 mAh is dat al de grootste batterij die LG ooit in een smartphone heeft gestopt. De batterij zou de phablet zeker twaalf uur achtereen in leven moeten houden bij simpele taken als webbrowsen.

De Koreaanse media die dit melden, baseren zich op een ongenoemde werknemer van een fabriek van LG die dichtbij het vuur zit.

Zeer hoge resolutie

De LG G5 van vorig jaar had een 2800 mAh-batterij aan boord. Nu de LG G6 met een scherm wordt toegerust met een hoge resolutie, is een tandje meer voor de batterij absoluut noodzakelijk. De G6 zou een 2880 x 1440 pixelscherm krijgen. Dat is een zeer hoge resolutie. En dat voor een 5,7-inch scherm; dat belooft een flinke vreter van batterijduur te worden.

De batterij kan er echter niet uit. De gebruiker zal hem dus steeds moeten opladen.

LG weet over het toestel verder alvast te melden dat hij stof- en waterdicht wordt, volgens de IP68-norm. De hitte die door de chip wordt veroorzaakt binnen het toestel, wordt door een speciaal hittepijpje van koper afgevoerd. Hierdoor zou de temperatuur van de LG G6 dalen met zes tot tien procent.

  • Delen:
LG G6
Android Nougat (7.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.