Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

LG G6 officieel aangekondigd tijdens MWC

Geschreven door
Geplaatst op26 februari 2017, 13:00 CategorieAndroid

LG heeft tijdens een speciaal perspraatje tijdens MWC 2017 in Barcelona de LG G6 officieel aangekondigd. De nieuwe smartphone geldt als opvolger van de LG G5 en krijgt een beeldscherm van 5,7 inch met zich mee. Voor zijn nieuwste phablet is LG weer afgestapt van het systeem waarbij de smartphone met extra modules van verschillende functionaliteiten kon worden voorzien.

LG G6 met een bijzonder display

De LG G6 blijkt na het perspraatje over een uniek design te beschikken. De LG kan rekenen op een strak, minimalistisch design en heeft aan de achterkant een dubbele camera van 13 Megapixels, voorzien van een groothoeklens tot 125 graden. Je kunt zodoende kiezen tussen standaard of groothoekopties.

Zeer speciaal aan de smartphone is dat het extra grote scherm een bijzondere hoogte-breedteverhouding kent (2880 x 1440 pixels). LG prijst dat aan als een Full Vision-display. Dat scherm van 5,7 inch zit overigens verwerkt in een design met kleine randen, waardoor de telefoon niet onnodig extra groot is geworden en waardoor je het apparaat gewoon met één hand kunt gebruiken.

Het unieke display zorgt dat de verhouding niet 16:9, maar 18:9 wordt. Dat moet er volgens LG voor zorgen dat we een intensere media-beleving kunnen verwachten. Ideaal voor het kijken van films en series op Netflix, maar ook goed te gebruiken bij het spelen van spelletjes. Om dat laatste extra kracht bij te zetten, kun je bij de aanschaf van de LG G6 rekenen op de spellen: Temple Run 2, Spider-Man Unlimited, Cookie Jam, SimCity Buildit, Crossy Road en Genies & Gems. Ook alle bijbehorende in-app content, met een totale waarde van zo’n 200 pond, krijg je cadeau.

De LG G6 is daarbij de eerste smartphone met Dolby Vision en ondersteunt ook HDR 10. Beiden zijn de standaard voor het tonen van High Dynamic Range (HDR) beeld. HDR-weergave zorgt voor een hoger contrast met heldere lichte tinten en dieper zwart. 

Overige specificaties LG G6

De kleuren waarin de smartphone beschikbaar komt, zijn platinum, wit en zwart. De metalen behuizing geeft volgens de fabrikant stevigheid en is mat afgewerkt. De achterkant is vlak, zonder camera bump. De afmetingen zijn 148.9 x 71.9 x 7.9 millimeter en het gewicht is 163 gram. De smartphone is volledig stofdicht en kan veilig in water worden gebruikt tot 1,5 meter diepte en een duur van 30 minuten.

Onder de motorkap treffen we een Qualcomm Snapdragon 821-processor, 4GB werkgeheugen en 32GB of 64GB opslagruimte aan. Het opslaggeheugen kan middels een microSD-kaart tot 2TB uitgebreid worden. De batterij in de LG G6 is er één van 3300 mAh die Qualcomm Quick Charge 3.0 ondersteunt. Natuurlijk zijn ook Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, Bluetooth 4.2, NFC en USB Type-C 2.0 (3.1 compatible) aanwezig. 

Wat betreft besturingssysteem kun je rekenen op Android Nougat 7.1 en een laag LG UX 6.0 daaroverheen. Ook beschikt de phablet over Google Assistent waar je vragen aan kunt stellen, je smart home-apparaten mee kunt bedienen en functies van je telefoon mee kunt opstarten. De camera aan de voorkant van de LG G6 is 5 megapixels. De 3,5 mm-ingang voor koptelefoons ontbreekt niet bij de nieuwste phablet van LG.

Prijs en beschikbaarheid

LG liet nog niet weten wanneer we de smartphone in de winkel kunnen verwachten en wat ervoor betaald moet worden.

  • Delen:
LG G6
Android Nougat (7.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.