Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Microsoft Surface Pro 5: dit is waar we op hopen

Geschreven door
Geplaatst op2 februari 2017, 14:22 CategorieWindows

Hoewel de Surface Pro 4 al een betrouwbaar en fijn apparaat is, zijn er altijd dingen die beter kunnen voor de Microsoft Surface Pro 5. Maar welke dingen zien we dan het liefst? In dit artikel schrijven we over onze wensen voor de Surface Pro 5.

Microsoft Surface Pro 5

Er is al twee keer geroepen dat de Microsoft Surface Pro 5 eind 2016 zou worden aangekondigd, maar zoals we inmiddels weten is dat niet gebeurd. Of Microsoft momenteel aan een nieuwe Surface Pro-tablet werkt is niet met zekerheid te zeggen, maar het lijkt wel waarschijnlijk aangezien de Surface Pro 4 een betrouwbaar en fijn product bleek te zijn. Mocht de Surface Pro 5 binnenkort worden aangekondigd, dan zouden we het fijn vinden als er enkele dingen zouden veranderen ten opzichte van de Pro 4. In dit artikel zetten we onze wensen op een rij.

Meer usb-poorten

Als we fabrikanten als Apple mogen geloven dan is de toekomst draadloos. En hoewel dat kan kloppen, is het toch nog fijn wanneer apparaten van nu zijn voorzien van genoeg usb-poorten. Als de Surface Pro 5 een standaard usb-poort krijgt en een usb-type-c-poort, dan zijn we al tevreden. Dan weten we tenminste zeker dat we al onze externe apparaten, zoals bijvoorbeeld muis, kunnen aansluiten zonder te hoeven denken aan de bluetooth-verbinding of extra energieverbruik.

Energiezuiniger

En als we het dan toch over energieverbruik hebben, geef de Microsoft Surface Pro 5 dan sowieso een grotere accu mee. De Surface Pro is een lijn apparaten dat in het teken staat van productiviteit. En niets belemmert die productiviteit meer dan een lege batterij, helemaal wanneer je je oplader vergeten bent. Windows 10 mag dan wel in de toekomst een betere accubesparingsmodus krijgen, een grotere accu is gewoon mooi meegenomen. Uiteraard mag de gekozen processor ook energiezuiniger zijn — als we maar langer op de tablet kunnen werken.

Verbeterde Surface Pen

De reden dat veel mensen waarschijnlijk een Surface Pro 4 kochten, heeft mogelijk te maken met de Surface Pen. Deze accessoire werkt al uitstekend op dit moment, maar er is natuurlijk altijd ruimte voor verbetering. Hoe Microsoft de Pen kan verbeteren, is voor nu nog onduidelijk. Wel is er bijvoorbeeld een patent opgedoken waarin beschreven staat hoe een Surface Pen de kleur van een object uit de echte wereld kan achterhalen en die digitaal kan gebruiken bij het maken van tekeningen. Dat zou al een groot punt van verbetering zijn.

Betere Type Cover

De Surface Pro 4 Type Cover is niet het beste toetsenbord dat Microsoft heeft uitgebracht. Later verscheen er een betere en luxueuzere versie op de markt, om nog maar te zwijgen over het toetsenbord van de Surface Book. Als er een combinatie van die twee toetsenborden kan worden gemaakt, dan zijn we hier helemaal tevreden. Met de fijne knoppen en de uitstekende touchpad van de Surface Book kom je al een heel eind; heeft de accessoire dan ook nog de kwaliteit en uitstraling van die nieuwe Type Cover, dan is het helemaal fantastisch.

Dunnere randen

Deze wens is niet ontzettend belangrijk, maar we moeten toegeven: laptops met dunne randen ogen nou eenmaal mooier. Desondanks beseffen we dat Microsoft zaken als een camera of het magnetische systeem voor het toetsenbord in de randen moet verwerken, dus kunnen we niet verwachten dat de onderste en bovenste randen zullen verdwijnen. Maar mochten de randen aan de zijkant zo goed als verdwijnen en de andere twee randen geminimaliseerd kunnen worden, dan oogt de Microsoft Surface Pro 5 in elk geval een stuk mooier.

De geruchten tot nu toe

Over over de Surface Pro 5 wordt gezegd dat de tablet wordt voorzien van een 4K-scherm, een veel grotere accu, Intel Kaby Lake-chip, een verbeterde Surface Pen en een usb-type-c-poort. Qua prijzen kun je verwachten dat ze dezelfde kant op gaan als de Surface Pro 4, toen die voor het eerst in Nederland verscheen. Hoewel de tabletmarkt momenteel als geheel een beetje inzakt, is  de verwachting nu dat de convertibles (tablets met afneembare toetsenbord) de markt gaan redden in 2018. Dat voorspelt althans onderzoeksbureau IDC.

Meer lezen?

Wil je meer lezen over tablets? Neem dan ons uitgebreide archief met tips eens door. Voor meer informatie over de verschillende Windows-tablets en -smartphones, raden we je aan onze tablet database eens door te nemen.

  • Delen:
Microsoft Surface Pro (2017)
Windows 10
Microsoft Surface Book
Microsoft Surface Book
Windows 10

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.