Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Minecraft Windows 10-versie binnenkort beschikbaar voor mobiele Windows-apparaten

Geschreven door
Geplaatst op5 februari 2017, 13:24 CategorieGaming

De Windows 10-versie van Minecraft komt binnenkort beschikbaar voor mobiele Windows-apparaten zoals smartphones en tablets. Dat gerucht doet althans hardnekkig de ronde. Het zou voor gamers betekenen dat ze de volledige versie van het spel op hun smartphone of tablet kunnen spelen, in plaats van een qua functies ietwat uitgeklede app.

Kubussen

Minecraft, voor wie het nog niet kent, is een computerspel waarin je een wereld bouwt en verkent. De speler kruipt in een avatar en krijgt de beschikking over kubusvormige grondstoffen om zijn wereld te bouwen. Wereldwijd spelen meer dan honderd miljoen mensen het spel, dat versies kent voor de pc, voor Android en voor iOS.

Changelog

De Windows 10-editie zit inmiddels op versie 1.0.2, en een gebruiker van Reddit wist onlangs wat changelogs van de beta-versie van Minecraft Pocket Edition 1.0.3 te bemachtigen. Hierin is de tekst te lezen: ‘Added Windows Phone 10 Support’. En dat kan maar een ding betekenen: het spel komt naar Windows 10 Mobile-apparaten.

Geen bevestiging

Hoewel de tekst in de changelog er geen misverstand over laat bestaan, is er alsnog geen bevestiging van Microsoft of game-ontwikkelaar Mojang. Dus heel zeker is het allemaal nog niet. Vooral niet omdat na het lek van de Reddit-gebruiker het bewuste changelog is veranderd, waardoor de bewuste tekst over Windows Phone 10 Support er weer is uitgehaald.

PC-editie

Vooralsnog zijn de gamers voor een zo volledig mogelijke spelervaring dus nog steeds aangewezen op de pc-editie van Minecraft.

  • Delen:
Apple iPhone 7 Plus
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.