Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Mozilla heeft later-lezen-applicatie Pocket overgenomen

Geschreven door
Geplaatst op28 februari 2017, 9:51 CategorieApplicaties

Mozilla, bekend van de internetbrowser Firefox, heeft de later-lezen-applicatie Pocket overgenomen voor een onbekend bedrag. Ooit begon deze applicatie als een extensie voor de Firefox-browser, waarna er later pas apps voor andere platformen verschenen.

Pocket overgenomen door Mozilla

Mozilla heeft Pocket overgenomen. Dit is een app waarmee je bladwijzers op kunt slaan voor later, zodat je de artikelen kunt lezen wanneer jij er tijd voor hebt. Het is niet bekend hoeveel Mozilla voor de applicatie heeft betaald. De dienst, die nu beschikbaar is op Android en iOS, begon ooit als een browserextensie voor Firefox, waarna die uitgroeide tot een populaire app waar inmiddels ook bijvoorbeeld aanbevelingen worden gedaan voor andere artikelen op het web. Het team achter de app zal wel zelfstandig te werk blijven gaan.

Mozilla wil met deze aankoop meer gebruikers naar zich toetrekken op mobiele apparaten, zoals smartphones en tablets. Met de Firefox-browser lukt het maar niet zoals gepland en met name door populaire browsers zoals Google Chrome. Daarnaast heeft Mozilla de handdoek al in de ring gegooid wat het Firefox OS betreft en zien we niets meer van het Firefox-smartphoneproject. Pocket heeft op dit moment tien miljoen gebruikers die geld in het laatje brengen middels bekeken advertenties of door te betalen voor een premium dienst.

  • Delen:
Apple iPhone 7 Plus
iOS
Google Pixel XL
Android Nougat (7.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.