Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Nieuwe plaatjes Moto G5 Plus uitgelekt vlak voor MWC-presentatie

Geschreven door
Geplaatst op15 februari 2017, 23:30 CategorieAndroid

Motorola heeft weinig meer te onthullen op het Mobile World Congress eind deze maand; zowel de Moto G5 als de Moto G5 Plus zijn al helemaal uitgelekt. Ditmaal heeft een webwinkel te vroeg plaatjes en specs online gezet. Maar die roepen wel wat vraagtekens op.

Schermformaat onduidelijk

De Moto G5 Plus wordt de phablet van de twee. Maandenlang ging iedereen ervan uit dat dit toestel een schermformaat van 5,5-inch zou krijgen, maar nu is dat teruggebracht tot 5,2 inch. Het is de vraag of dit klopt; eerdere geruchten met ‘echte’  foto’s erbij lieten toch een groter scherm zien, en het nieuwe lek heeft voornamelijk betrekking op een reclameplaatje.

Snapdragon 625-processor

De verdere specs van de Moto G5 Plus maken melding van Android 7.0 Nougat, een Quacomm Snapdragon 625-processor met een kloksnelheid van 2.0 Ghz, 2GB ram, en 64GB opslaggeheugen dat kan worden uitgebreid met een sd-kaart. De Plus-versie van de Moto G5 zit hiermee beter in zijn specs dan de kleinere broer, die het moet stellen met een Snapdragon 420-processor.

Snelle autofocus

De camera van de Moto G5 Plus biedt een resolutie van 12 megapixel met, zoals Motorola het noemt, ‘dual autofocus pixels’. Wellicht is dit een manier om de camera sneller op een onderwerp te laten focussen. Aan de voorkant prijkt een 5-megapixelcamera. De telefoon wordt aangedreven door een 3000 mAh batterij en er zit ook een NFC-chip in, voor mobiele betalingen bijvoorbeeld. De telefoon heeft net als zijn kleinere broer een vingerafdruksensor op de achterkant.

Onder de driehonderd euro

Over prijzen is nog niets bekendgemaakt, maar Tweakers.net maakt melding van een prijs van tegen de 295 euro. Naar verwachting laat Motorola deze nieuwe telefoons officieel voor het eerst zien op 26 februari, tijdens het MWC in Barcelona. Dan zal echt duidelijk zijn hoe groot het scherm is, en of de Moto G5 Plus nog in de phablet-categorie valt.

  • Delen:
Motorola Moto Z Play
Motorola Moto Z Play
Android Marshmallow (6.0)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.