Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Nokia 6 en de Arte Black Limited Edition komen naar Nederland toe

Geschreven door
Geplaatst op27 februari 2017, 9:38 CategorieAndroid

HMD Global, licentiehouder van het smartphonemerk Nokia, kondigt aan dat de Nokia 6 en zijn speciale editie ook naar Nederland komen. De phablet heeft een scherm van 5,5-inch en een strakke aluminium unibody gemaakt uit één blok van 6000-series aluminium.

Nokia 6 komt naar Nederland

Het bedrijf HMD Global heeft de rechten van Nokia in handen en mag onder die merknaam nieuwe smartphones uitbrengen. Dat deed het bedrijf al eerder in China, waar het de Nokia 6 lanceerde. Maar nu maakt HMD bekend dat die phablet ook naar Nederland toe komt in het tweede kwartaal van 2017. De 6 beschikt over een scherm van 5,5-inch en een schermresolutie van 1.080 bij 1.920 pixels. Onder de motorkap zit een Qualcomm Snapdragon 430-processor, samen met 3 GB aan werkgeheugen en 32 GB aan interne opslagruimte.

De phablet wordt geleverd met een (nagenoeg kale) versie van Android 7.1.1 (Nougat). HMD Global belooft dat het toestel maandelijks wordt voorzien van nieuwe updates. Dat gaat dan om de beveiligingsupdate die Google iedere maand uitbrengt. Maar er zullen ook reguliere updates verschijnen. Ook wordt de Nokia 6 gelanceerd met de Google Assistant. Het toestel is verkrijgbaar in vier kleuren: Matte Black, Silver, Tempered Blue en Copper. De gemiddelde wereldwijde adviesprijs ligt rond 229 euro.

Bekijk ook  Huawei presenteert de Huawei P10 Plus

Ook zal er een speciale versie van de Nokia 6 verschijnen, namelijk de Arte Black Limited Edition. Deze versie krijgt 4 GB aan werkgeheugen en 64 GB aan interne opslagruimte. De prijs: vanaf 299 euro.

 • Delen:
Google Pixel XL
Android Nougat (7.x)

Reacties

 1. Jack
  07 maart, 2017 om 22:26

  Enig idee wanneer de Nokia 6 Arte Black leverbaar is in Nederland??. Ben waarschijnlijke niet de enige die op deze telefoon wacht.

  Met vriendelijke groet,

  Jack de Kleine

  • Martijn Chel
   08 maart, 2017 om 9:42

   Het enige dat we weten is tweede kwartaal.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.