Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Onderzoekers: Veel gratis vpn’s op Android zijn niet veilig

Geschreven door
Geplaatst op1 februari 2017, 10:18 CategorieApplicaties

Uit onderzoek blijkt dat veel gratis te gebruiken vpn’s niet zo veilig zijn. In sommige gevallen is er zelfs malware aanwezig binnen de app. Dit onderzoek is gedaan door een aantal beveiligingsonderzoekers uit zowel de Verenigde Staten en Australië.

Gratis vpn blijkt vaak onveilig op Android

Met een vpn (virtual private network) is het mogelijk online anoniem websites te bezoeken. Het internetverkeer wordt via een ander land verzonden, waardoor je online bijna niet te volgen bent. Op Android heb je een aantal apps die een vpn aanbieden, maar uit onderzoek van Amerikaanse en Australische beveiligingsonderzoekers blijkt dat veel van die diensten onveilig zijn. 84 procent van de apps lekt de data van de gebruikers, 38 procent bevat zelfs malware of andere schadelijke software en 18 procent versleutelt de data helemaal niet.

Al deze apps zijn gratis te downloaden uit Google Play. Wanneer je betaalt voor een privénetwerk, dan is je veiligheid ook niet gegarandeerd: die appmakers kunnen je data weer doorverkopen of gebruikers advertenties laten zien (waardoor je ook weer gevolgd wordt). Maar dat is niet anders dan je internetserviceprovider vertrouwen, stellen de onderzoekers. Veel van deze vpn-apps zijn inmiddels al verwijderd. Hoewel een virtual private network in veel situaties een veilige internetomgeving kan aanbieden, moet je dus nog altijd wel goed blijven opletten.

  • Delen:
Google Pixel XL
Android Nougat (7.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.