Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Ook de Nexus 6P en Nexus 5X krijgen Google Assistant binnenkort’

Geschreven door
Geplaatst op3 februari 2017, 9:47 CategorieAndroid

Als we de nieuwste geruchten mogen geloven dan worden zowel de Nexus 6P als de Nexus 5X binnenkort ook voorzien van Google Assistant. Momenteel is die assistent alleen geïntegreerd in de Google Pixel en Google Pixel XL, evenals de chatapp Allo.

Google Assistant naar Nexus 6P en Nexus 5X – gerucht

Hoewel de Google Assistant een mooie aanvulling is op het aanbod van de Google Pixel en de Google Pixel XL, is het jammer om te zien dat Google heeft besloten dat die digitale assistent alleen goed geïntegreerd zal zijn in de twee eerdergenoemde toestellen. Je kunt de assistent ook raadplegen binnen Google Allo, maar dat werkt toch weer net even anders dan op de Pixel-toestellen. Wellicht komt er binnenkort verandering in, aangezien er een gerucht is verschenen over Assistant, die mogelijk naar de Nexus 6P en Nexus 5X zal komen.

Dat meldt althans een redacteur van de Google-nieuwssite 9to5Google via Twitter . De redacteur laat weten dat de Google Assistant zal worden toegevoegd aan beide Nexus-apparaten, wanneer de volgende grote update zal worden uitgebracht. Welke update dat dan zal zijn, is niet bekendgemaakt. Waarschijnlijk is het niet Android 7.1.2, aangezien dat een kleine update voor het besturingssysteem is. Waarschijnlijk moeten de eigenaars van deze twee smartphones wachten op Android 7.2 of zelfs een veel latere versie.

  • Delen:
Google Nexus 6P
Android Marshmallow (6.0)
Google Pixel XL
Android Nougat (7.x)

Reacties

  1. Buizerd
    03 februari, 2017 om 12:24

    Ik zit niet te wachten op updates die weer nieuwe functies toevoegen en dus weer nieuwe bugs genereren. Laat Google eerst maar eens de bugs uit 7.1.1 repareren zoals de accu drain indien je geen verbinding hebt met Wifi en Bluetooth. Op mijn nexus 6p 50% accu verlies in 2 uur indien het toestel totaal niet wordt gebruikt.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.