Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Patent van Apple laat vingerafdruklezer in scherm van iPhone zien

Geschreven door
Geplaatst op15 februari 2017, 10:00 CategorieiPhone

Er is een patent van Apple opgedoken waarin een vingerafdruklezer wordt beschreven die direct in het scherm van een iPhone verwerkt zit. Mocht Apple wat met dit patent doen, dan zou de thuisknop dus nog wel eens kunnen verdwijnen in de toekomst.

Vingerafdruklezer in het scherm van de iPhone – patent

Mocht Apple in de toekomst eens wat doen met zijn huidige patenten, dan kan het zomaar gebeuren dat de vingerafdruklezer wordt verplaatst van de thuisknop naar onder het scherm van de iPhone. Het patent daarvoor is dinsdagavond Nederlandse tijd gepubliceerd door de US Patent and Trademark, het patentenbureau van de Verenigde Staten. Het idee was oorspronkelijk in handen van LuxVue, maar nadat Apple dat bedrijf kocht in 2014 kwam het in handen van het bedrijf uit Cupertino. Apple heeft niet gereageerd op het bericht.

In het patent wordt een manier beschreven waarop vingerafdrukken zouden worden gelezen. Het systeem maakt gebruik van micro-led en infrarood om te bepalen wie op dat moment het toestel probeert te ontgrendelen. Daarnaast zou het hier moeten gaan om één systeem, in plaats van twee systemen die met elkaar samenwerken (zoals nu het geval is). Mogelijk is Apple in de toekomst van plan om de thuisknop van de iPhone te halen, zodat er een groter scherm gepresenteerd kan worden — of een compactere iPhone zonder balk aan de onderkant.

  • Delen:
Apple iPhone 7 Plus
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.