Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Pokémon GO heeft inmiddels meer dan een miljard dollar opgeleverd’

Geschreven door
Geplaatst op1 februari 2017, 9:45 CategorieGaming

Pokémon GO heeft nu meer dan een miljard dollar opgeleverd, aldus Sensor Tower, een bedrijf dat omzetcijfers van games en apps bijhoudt. Nintendo en ontwikkelaar Niantic hebben de cijfers nog niet bevestigd.

‘Pokémon GO brengt een miljard dollar op’

Het bedrijf Sensor Tower, dat onder meer de omzet van games en apps bijhoudt, heeft laten weten dat Pokémon GO inmiddels meer dan een miljard dollar heeft opgeleverd. De game is sinds juli van vorig jaar beschikbaar en heeft deze indrukwekkende mijlpaal dus in zeven maanden tijd weten te behalen. Daarmee is GO ook meteen de snelstgroeiende game op Android en iOS die zo’n omzet weet te behalen. Echter, Nintendo, The Pokémon Company en Niantic hebben de cijfers nog niet bevestigd. Het bedrag kan dus nog eventueel ietwat afwijken.

Ter vergelijking legt Sensor Tower een ander gigantisch populair spel voor mobiele apparaten ernaast: Clash Royale. Deze game moet de grens van een miljard dollar omzet nog behalen, maar komt daar nu wel dichtbij in de buurt. Die game is sinds maart 2016 beschikbaar en doet er dus iets langer over dan Pokémon GO. Na zeven maanden hadden spelers 550 miljoen dollar uitgegeven aan digitale aankopen. In juli van vorig jaar lukte het de Pokémon-game in elk geval om in één dag zo’n achttien miljoen dollar om te zetten.

  • Delen:
Apple iPhone 7 Plus
iOS
Google Pixel XL
Android Nougat (7.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.