Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Pokémon Go krijgt hele rits nieuwe besjes om monsters te vangen

Geschreven door
Geplaatst op14 februari 2017, 22:33 CategorieGaming

Iedereen die (nog) Pokémon Go speelt, kent de frambozen die je monsters kunt toewerpen om ze makkelijker te vangen. In een update van het spel wordt het aantal vruchtjes flink uitgebreid.

De razz berry’s die nu in het spel voorkomen, een soort frambozen, kun je naar een lastig bewegend monster gooien om hem een tijdje stil te laten zitten. Soms werken ze, soms ook niet. Nieuwe besjes worden straks geïntroduceerd om de vangst zeker te stellen.

De Razz Berry komt al voor. Hieraan worden toegevoegd:

  • De Bluk Berry

De Bluk Berry is een nieuw besje dat de bewegingen van een Pokémon stillegt, zodat hij geen Pokéballs wegkopt als die naar hem toe wordt gegooid.

  • De Nanab Berry

De Nanab Berry lijkt op de Bluk Berry, maar deze stopt de ‘attack’-animatie geheel. Het vijandige terugvechten als je een bal naar ze toe wilt gooien, houdt met deze bes op. Deze werking lijkt erg op die van de Bluk Berry, maar je kunt ze samen gebruiken en dan zal het monster waarschijnlijk doodstil zijn lot afwachten.

  • Pinap Berry

De Pinap Berry heeft ook wel wat weg van de vorige twee besjes. De Pokémon wordt in zijn bewegingen vertraagd. Dat betekent echter ook dat het onwaarschijnlijker wordt dat het diertje in een rookwolk wegspurt. Dat doen bijvoorbeeld de Abra’s nogal eens. Die kun je dus het beste met een Pinap Berry proberen te vangen.

  • Wepar Berry

De Wepar Berry doet iets met het gekleurde cirkeltje dat op de Pokémon wordt afgebeeld. Een grote groene cirkel betekent dat een monster makkelijk is te vangen, maar ze kunnen ook klein en geel, oranje en zelfs rood zijn. Roodomrande diertjes zijn nauwelijks te vangen, hoeveel ballen je er ook op gooit. Met de Wepar Berry vergroot je de cirkel en wellicht verandert ook de kleur ervan, zodat het monster in zijn bal blijft zitten. Mikken moet je nog steeds, maar omdat de worp makkelijker in het cirkeltje terecht komt, is de treffer ook meteen een Excellent Throw en dat levert weer wat meer XP op.

Het is nog niet duidelijk wanneer de nieuwe besjes uit de Pokéstops zullen rollen.

  • Delen:
Apple iPhone 7 Plus
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.