Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Porsche Design kondigt Book One aan: een Windows 10-hybride

Geschreven door
Geplaatst op28 februari 2017, 10:11 CategorieWindows

Porsche Design heeft tijdens Mobile World Congress een nieuwe 2-in-1-tablet in de stijl van de Surface Book aangekondigd: de Book One. Het is een laptop met een afneembaar toetsenbord, en dus ook als een tablet te gebruiken is.

Porsche Design Book One met Windows 10

Porsche Design heeft een nieuwe Windows 10-hybride aangekondigd. Het apparaat draait op Windows 10 en wordt de Book One genoemd. Het is een laptop met een afneembaar toetsenbord (of afneembaar scherm), die wat wegheeft van de Microsoft Surface Book. Maar er is wel degelijk een groot verschil aanwezig en dat vinden we in de schermresolutie. Daar waar de Surface Book een resolutie heeft van 3.000 bij 2.000 pixels (en een schermverhouding van 3:2), heeft die van Porsche Design eentje van 3.200 bij 1.800 pixels (16:9).

Daarnaast heeft de Book One geen opening tussen het scherm en het toetsenbord zitten. Onder de motorkap zit een Intel Core i7 (7500U), oftewel een Kaby Lake-processor. Ook dat is een voordeel ten opzichte van de Surface-apparaten, die beschikken over een oudere Skylake-processor. Verder is aanwezig: 16 GB aan werkgeheugen, 512 GB aan opslagruimte (ssd), twee usb-type-c-poorten en twee usb-type-a-poorten. Het apparaat wordt in april uitgebracht in Duitsland voor een prijs van 2.795 euro. Over Nederland is nu nog niets bekend.

  • Delen:
Lenovo Tab3 8
Android Marshmallow (6.0)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.