Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Samsung brengt teaser uit voor Exynos 9-chips, die mogelijk in Galaxy S8 zit

Geschreven door
Geplaatst op20 februari 2017, 9:14 CategorieHardware

Samsung heeft op Twitter een teaser de wereld in geholpen van een nieuwe Samsung Exynos-chipset, die mogelijk in de Galaxy S8 zit. Helaas weten we momenteel helemaal niets over de nieuwe processor van het Zuid-Koreaanse bedrijf.

Samsung Exynos 9-chipset, voor de Galaxy S8?

Het Twitter-account van Samsung Exynos heeft dit weekend een teaser de wereld in geholpen. In de teaser is een onaangekondigde processor te zien, die voorlopig door het leven gaat als Exynos 9. Waarschijnlijk hebben we hier te maken met de 9000-serie waar Samsung aan gewerkt heeft, aangezien de 8000-serie vrijwel geen getallen over heeft zonder dus over te schakelen naar de 9000. Mogelijk zit deze chipset in de onaangekondigde Samsung Galaxy S8 en S8 Plus, die, vooralsnog, eind maart in New York zouden worden aangekondigd.

Dat idee is ontstaan door de timing van de tweet, die dus ongeveer anderhalve maand voor de onthulling van de phablets is geplaatst. Zoals altijd is het zo dat Samsung zijn toestellen voorziet van zijn eigen chips, maar ook van chips van Qualcomm. In Europa, en dus ook Nederland, kiest Samsung vaak voor de Exynos-chipset, waardoor het niet vreemd zou zijn wanneer we hier in Nederland dus straks een S8 of S8 Plus in huis kunnen halen met de Exynos 9-processor, in plaats van de Snapdragon 830. Details ontbreken nog momenteel.

  • Delen:
Samsung Galaxy S7 Edge
Android Marshmallow (6.0)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.