Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Samsung kondigt Galaxy Tab S3 met amoled-scherm en S-Pen aan

Geschreven door
Geplaatst op26 februari 2017, 19:00 CategorieAndroid

Na lang wachten heeft Samsung vandaag de opvolger van de Galaxy Tab S2 aangekondigd. De Koreaanse fabrikant komt met de Galaxy Tab S3, een premium tablet met amoled-scherm en de S-Pen stylus.

Samsung Galaxy Tab S3 aangekondigd

De Samsung Galaxy Tab S3 is in elk opzicht een premium tablet en een waardige opvolger van de alweer twee jaar terug gelanceerde Galaxy Tab S2. Het nieuwe model is voorzien van een 9.7-inch Super Amoled-scherm met een resolutie van 2.048 bij 1.536 pixels. Het amoled-scherm beschikt niet over achtergrondverlichting maar pixels die zelf licht geven. Hierdoor kan een hoog contrast met diepe zwartwaarden behaald worden. Het scherm biedt ook een blue light-filter waardoor het comfortabeler voor de ogen moet zijn.

Dankzij het hoge resolutie amoled-scherm en de Snapdragon 820-processor is het mogelijk HDR-video met 10-bits kleuren af te spelen. HDR staat voor high dynamic range en zorgt voor een hoge helderheid zonder aan diep zwart in te leveren. Ook kan de tablet HEVC-content weergeven en is het de eerste Samsung-tablet met quadstereo-speakers die door AKG getuned zijn. De audioweergave wordt automatisch geoptimaliseerd aan de hand van de positie van de tablet.

Onder de motorkap zien we een Qualcomm Snapdragon 820-processor met een maximale kloksnelheid van 2.15Ghz terug, vergezeld door 4GB aan werkgeheugen en 32GB aan opslaggeheugen dat met een microSD-kaart van maximaal 256GB uitgebreid kan worden. De Galaxy Tab S3 is voorzien van een usb type-c-poort versie 3.1, een koptelefoonaansluiting, een 13 megapixel camera met autofocus en led-flitser aan de achterzijde, een 5 megapixel camera aan de voorzijde en een 6.000mAh accu die 12 uur aan batterijduur biedt en ondersteuning voor snelladen biedt. De tablet is voorzien van een premium design dat bestaat uit glas en metaal.

Op het gebied van draadloze communicatie zien we WiFi 802.11 a/b/n/g/ac, Bluetooth 4.2 en gps + Glonass terug. Er komen ook versies met 4G/LTE voor mobiel internet. De tablet draait op Android 6.0 Marshmallow met daar overheen de eigen schil van Samsung. De tablet heeft een afmeting van 237.3 x 169.0 x 6.0mm en weegt 429 gram.

Ook heeft Samsung een speciale Kids mode ingebouwd, met onder meer LEGO-apps en instellingen voor ouders om het gebruik van de tablet door kinderen te beheren. Daarnaast is Samsung Flow aanwezig, inclusief een vingerafdrukscanner. Dit wordt ook gebruikt om apparaten onderling te linken en voor het verzenden van documenten. Je smartphone kan op deze manier met je tablet gesynchroniseerd worden, en je kunt notificaties van beide apparaten op het scherm zien.

Nieuwe S-Pen

Nieuw is dat de Galaxy Tab S3 ondersteuning biedt voor de S-Pen, die standaard meegeleverd wordt. De verbeterde S-Pen biedt volgens Samsung een nog betere grip en 4.096 drukniveaus. Je kunt zelfs wanneer het scherm uitstaat notities maken dankzij Air Command kun je snelkoppelingen voor apps maken, delen van het scherm vergroten en teksten direct vertalen. Natuurlijk zijn er ook diverse apps aanwezig die optimaal gebruikmaken van de S-Pen, onder meer voor tekenen en audiobewerking.

De S-Pen is echter niet de enige accessoire voor de Galaxy Tab S3. De tablet kan daarnaast voorzien worden van diverse stijlvolle covers en een POGO keyboard-cover waardoor je direct ook een laptop bij de hand hebt.

Prijs en beschikbaarheid

De Samsung Galaxy Tab S3 wordt in een zilveren en een zwarte variant op de markt gebracht. De WiFi-versie krijgt een prijs van 679 euro mee, de 4G/LTE-versie gaat 769 euro kosten. De verkoop gaat op 31 maart van start en de S-Pen wordt standaard meegeleverd.

Lees ook de hands-on review van de Samsung Galaxy Tab S3.

  • Delen:
Samsung-Galaxy-Tab-S3-2
Samsung Galaxy Tab S3
Android Marshmallow (6.0)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.